FC Utrecht’s spelers Rubio Rubin, Kai Heerings, Timo Letschert en Nacer Barazite waren gisteren (woensdagmiddag) aanwezig bij de stedelijke finale van het schoolvoetbaltoernooi in Vleuten. 500 basisschoolkinderen en ouders/begeleiders uit heel Utrecht waren massaal naar C.O.V. Desto gekomen om naar de stedelijke finale te kijken en de kinderen aan te moedigen.

In totaal veertig teams uit Utrecht streden om een plekje in de regionale finale. De 500 kinderen deden mee in vijf categorieën. Jongens en meisjes uit groep 7/8, jongens en meisjes uit groep 5/6 en de Fairplay-cup. Naast de zenuwslopende wedstrijden was er ook nog vermaak voor de teams die moesten wachten. Dit werd georganiseerd door de Junior Tigers. Zo stond er een opblaasbaar panna-veld, was er een snelheidsmeter om te zien hoe hard je schiet, kwam FC Utrecht’s mascotte Tiger nog langs en natuurlijk waren er vier spelers uit het eerste van FC Utrecht! Rubin, Heerings, Letschert en Barazite waren onder de indruk van de sportiviteit en motivatie die de jongens en meisjes toonde op het veld. Goed gedaan!

Bij de Jongens 7/8 won Twaalfruiter en in diezelfde leeftijdscategorie bij de meiden werd Hof Ter Weide de kampioen. Wittevrouwen won bij de Jongens 5/6 en bij de Meisjes 5/6 ging de hoofdprijs naar Twaalfruiter. De Fairplay/Vreedzaam Cup werd in de wacht gesleept door OBS Vleuterweide JD, Marnixschool MD, Regenboog Regentesse JE en Op Dreef ME.

De nummers 1 gaan door naar de regiofinale en krijgen een rondleiding door Stadion Galgenwaard met de hele klas. De winnaars van de Fairplay/Vreedzaam Cup hebben kaartjes gewonnen met de hele klas voor wedstrijd FC Utrecht - Excelsior op 10 mei aanstaande.