Pronk: 'Zo willen we spelen'

20 april 2015
Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht ziet ploeg verdiende zege boeken.

Jong FC Utrecht schreef vanavond (maandag) weer drie punten bij. Op eigen veld waren de Utrechters met 2-0 te sterk voor Jong FC Dordrecht. FCUtrecht.nl zocht na afloop van de partij trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op voor een nabeschouwing.

“Wat is 1-0?”, stelde trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht na afloop van het duel met Jong FC Dordrecht hardop een vraag die even simpel als complex is; afhankelijk van hoe lang je er over nadenkt. “Kansen voor de rust? Dat waren eigenlijk niet eens kansen, die we kregen. Dat waren helemaal vrije scoringsmogelijkheden. Na een half uur moet het gewoon 4-0 staan. Maar staat het 1-0. En het had, na de rust, ook zomaar 1-1 kunnen worden.”

In een fase waarin Jong FC Dordrecht de bovenliggende partij was en een paar goede kansen kreeg, slaagde Jong FC Utrecht er knap in het doel schoon te houden. “Daarna pakten we het beter op, gingen zij één-op-één spelen en had het zomaar wéér 4-0 kunnen worden”, aldus Pronk.

“We hebben in de eerste helft uitstekend gespeeld. Druk zetten, aanvallen, situaties voor de goal. Prima; zo willen we spelen. Daar heb ik de jongens dan ook een compliment voor gegeven tijdens de rust”, zei Pronk, die het na de pauze dus wél nog even spannend zag worden. “De goal van Hamza Boukhari (de 2-0, red.) voelde als een bevrijding. Dat doelpunt gaf ons lucht.”

Aan het einde van de rit gaf het scorebord op Sportcomplex Zoudenbalch een 2-0 score weer. En schreef Jong FC Utrecht drie punten bij. Drie punten; precies de marge die de Utrechtse koploper nu heeft op achtervolger Jong FC Groningen/Cambuur. “Dit was voor ons het moment om onze voorsprong te pakken”, doelde Pronk op het feit dat de Groningers deze speelronde niet in actie kwamen. “En dat hebben we goed gedaan. Ik ben tevreden over de uitslag en met het spel. Al hadden we vandaag meer doelpunten moeten maken.”