Jong FC Utrecht komt vanavond (dinsdag) in actie in een vriendschappelijke wedstrijd. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk reist af naar Friesland, waar het vanaf 18.30 uur op Sportpark Skoatterwald speelt tegen Jong sc Heerenveen.

Het vriendschappelijke treffen met de Friezen vormt de laatste oefenpartij in een reeks van vier. De afgelopen weken sparden de Utrechtse talenten al met USV Hercules (1-4 zege), Excelsior Rotterdam (1-1) en FC Eindhoven, waarvan in Noord-Brabant met 2-1 werd verloren. Maandag hervatten de Utrechters de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap.

Sterke tegenstander
Maar eerst nog een laatste vriendschappelijke ontmoeting dus, voordat er weer om de punten wordt gespeeld. Op papier een behoorlijk lastige partij, ook. Want Jong sc Heerenveen speelt in Divisie A, waarin het na tien speeldagen tien punten heeft. De Friezen haalden op eigen veld dit seizoen al twee keer flink uit; Jong PEC Zwolle werd in augustus met 6-0 verslagen en Jong Almere City kreeg in februari met 8-1 op de broek van de ploeg van trainer Tieme Klompe.

Live verslag via Twitter
De oefenwedstrijd Jong sc Heerenveen - Jong FC Utrecht begint op Sportpark Skoatterwald in Heerenveen om 18.30 uur. FC Utrecht doet via Twitter (@fcutrechtmatch) live verslag van het oefenduel.