FC Utrecht O19 revancheert zich tegen Sparta Rotterdam O19

18 april 2015
FC Utrecht O19 lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben. Werd uit nog verloren van dezelfde tegenstander, bleven de punten nu verdiend in Utrecht.
In tegenstelling tot de editie in Rotterdam van een paar weken terug, wist FC Utrecht O19 nu wel aan de goede kant van de score te blijven. Op een zonovergoten Zoudenbalch werd het 3-1 voor de thuisploeg. Trainer Robert Wijnands toonde zich na afloop in de catacomben een tevreden man. "Ik heb een goede eerste helft gezien en een redelijk tot goede tweede. Sparta speelde in het tweede bedrijf verder naar voren en stuurde in de eindfase een van de centrale verdedigers naar voren. Daar hadden wij meer van kunnen profiteren. Neemt niet weg dat ik heel blij ben met de punten." In de eerste 20 minuten was FC Utrecht de bovenliggende partij, zonder dat het tot echt doelrijpe kansen, laat staan tot doelpunten heeft geleid. Sparta was nog geen enkele keer voor de weer herstelde doelman Bob van der Hoek gekomen. De gasten zijn balvaardig, maar niet gevaarlijk. Ook van onzorgvuldigheid van de thuisploeg in de opbouw wisten de Rotterdammers niet te profiteren. In de 26e minuut is het raak voor de Utrechters. Na een vloeiende aanval over de linkerkant wordt Nick Hak bereikt. Zijn inzet weet Sparta's doelman Robin Boot nog te keren maar niet-Spartaans uitverdedigen stelt Menno Bark in staat de bal binnen te koppen. De voorsprong gaf de verhoudingen van dat moment uitstekend weer. In het vervolg blijkt Sparta van de leg, want tien minuten later is het weer bingo. Een prachtig opgezette aanval begon bij Jelle de Lange en liep via de snelle Menno Bark naar de instormende Vrigil Smith. Hij maakte uiterst professioneel af door snoeihard binnen te schieten. Doelman Boot moest het antwoord schuldig blijven op zijn inzet. Sparta leek rijp voor de slacht, maar de thuisploeg wist in de eerste helft het net niet meer te vinden. 2-0 Ruststand.
Vanaf het startsein voor de tweede helft van de uitstekend leidende arbiter van de Waerdt zette FC Utrecht Sparta onder druk. Dat leverde chaotische taferelen op in het doelgebied van doelman Boot. Het uitverdedigen van Gio van Ree gebeurde zo overtuigend dat hij via de rug van Denzel Dumfries zijn eigen doelman verschalkte. De laatste kreeg het doelpunt op zijn naam. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee al gelopen. In het laatste half uur van het treffen probeerde Sparta nog wat te forceren. Maar dat leverde hen niets op. Er waren over en weer grote kansen te noteren. Voor Burak Burak die één op één met doelman Boot kwam. Zijn schot werd door hem gekeerd. En aan de andere kant was het Sparta dat wat wist te creëren. Dat was al in de slotfase. Doelman van der Hoek kon een vrije trap niet klemvast krijgen en Jeffrey Neral profiteerde daar van. Dat was eigenlijk wel jammer, want de nul houden zou zeker niet tegen de verhouding in zijn geweest. Maar goed, de punten bleven dus in Utrecht. En gezien de overige uitslagen (drie gelijke spelen en een overwinning) deed O19 daarmee uitstekende zaken. De ploeg stijgt één plek op de ranglijst, heeft het doelsaldo verbeterd en neemt wat afstand van de naaste concurrentie. Volgende week reist de ploeg af naar het Mandemaker Stadion te Waalwijk om aan te treden tegen Brabant United O19. Tegen de Brabanders heeft het team nog wat recht te zetten.
FC Utrecht O19 - Sparta Rotterdam O19 3-1
26. 1-0 Menno Bark
38. 2-0 Virgil Smith
47. 3-0 Denzel Dumfries (ED)
83. 3-1 Jeffrey Neral

FC Utrecht O19
Bob van der Hoek, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Jelle de Lange (71. Guido Janssen), Tim Brinkman, Tijn Wicherink, Menno Bark (79. Shayne Pattynama), Burak Burak, Nick Hak, Karim Loukili, Virgil Smith (70. Zakaria el Bennay).

meer foto's op www.rij13sportfotogafie.nl