Wordt er in Eindhoven vanavond (dinsdag) opnieuw een landstitel gevierd? Het zou maar zo kunnen. FC Utrecht O17 speelt in de Lichtstad namelijk tegen PSV O17 en kan, afhankelijk van het resultaat van dat duel én de scores van de andere wedstrijden van vanavond, kampioen worden. Op de Herdgang wordt om 18.30 uur afgetrapt.

Het FC Utrecht O17 van Ruud Heus, die het trainerschap onlangs overnam van de naar FC Utrecht O19 doorgeschoven Robert Wijnands en die deze wedstrijd ook op de bank zal plaatsnemen, gaat in de Eredivisie voor B-junioren aan kop. Met nog twee speeldagen voor de boeg hebben de Utrechters een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax O17 en nummer drie Feyenoord O17. De Utrechters weten dus zeker: één keer winnen of twee keer gelijkspelen is voldoende voor de landstitel.

Bijna
Afgelopen zaterdag was FC Utrecht O17 al dicht bij het veroveren van de landstitel. Op bezoek bij Ajax O17 werd het 2-2; één doelpunt meer had op dat moment al kunnen resulteren in het kampioenschap. Maar toch werd de 2-2 door de Domstedelingen goed ontvangen; de Utrechters scoorden namelijk in de toegevoegde speeltijd van wat een ijzersterke wedstrijd was de gelijkmaker.

Ook succesvol in beker
Niet alleen in de competitie gaat het FC Utrecht O17 voor de wind, ook in het bekertoernooi praten de Utrechters een stevig woordje mee. De formatie van Heus staat in de halve finale, waarin het op woensdag 29 april (aftrap: 18.00 uur) in Doetinchem Eerstedivisionist De Graafschap O17 treft. Bij winst op de Achterhoekers, zoveel is nu al bekend, speelt FC Utrecht op zaterdag 30 mei in Utrecht in de finale tegen PSV O17, dat zich al voor de eindstrijd kwalificeerde.

Jeugdinternationals
Als er dit seizoen een team is van de FC Utrecht Academie die vaak in het nieuws komt vanwege zijn vele jeugdinternationals, dan is dat wel FC Utrecht O17. Onlangs behoorden maar liefst zeven (!) spelers van die ploeg tot de voorselectie van Oranje Onder 17, waarvoor er uiteindelijk vier werden geselecteerd. Een aantal van deze spelers zijn inmiddels doorgeschoven naar de 019.

Live verslag via Twitter
Omdat het natuurlijk niet zomaar iets is, een landstitel, doet FC Utrecht vanuit Eindhoven live verslag van de wedstrijd PSV O17 – FC Utrecht O17. Zo kun je ook als je niet bij de wedstrijd bent rechtstreeks de verrichtingen van de Utrechtse talenten volgen via @fcutrechtmatch.