FC Utrecht O17 kan prijs pakken in Amsterdam

17 april 2015
Bij winst op Ajax O17 kan het landskampioenschap mogelijk gevierd worden.

FC Utrecht O17 staat aan de vooravond van wat een heel bijzondere zaterdag kan worden. Het team van trainer/coach Ruud Heus reist morgen (zaterdag) af naar De Toekomst, waar het bij winst op Ajax O17 mogelijk kampioen van de Eredivisie voor B-junioren kan worden. Het duel in Amsterdam begint om 14.30 uur.

Het FC Utrecht O17 van Ruud Heus, die het trainerschap onlangs overnam van de naar FC Utrecht O19 doorgeschoven Robert Wijnands en die deze wedstrijd ook op de bank zal plaatsnemen, gaat in de Eredivisie voor B-junioren aan kop. Met nog drie speeldagen voor de boeg hebben de Utrechters een voorsprong van vijf punten op achtervolger Ajax O17. De marge met nummer drie PSV O17 bedraagt zes punten.

Scenario
Daar waar FC Utrecht O17 het morgen opneemt tegen Ajax O17 – dat het dus op acht punten kan zetten – kruist PSV O17 eerder die dag – vanaf 12.00 uur – de degens met Feyenoord O17, dat vierde staat. Als de Eindhovenaren die partij níet winnen en FC Utrecht O17 zelf de volle buit pakt in de hoofdstad, is de landstitel een feit. Mocht dit dan niet lukken, dan kan dit natuurlijk alsnog in de daarop volgende wedstrijden tegen PSV (dinsdag 21 april,18.30 uur in Eindhoven) of AZ (zaterdag 25 april, 12.00 uur op Zoudenbalch).

Ook succesvol in beker
Niet alleen in de competitie gaat het FC Utrecht O17 voor de wind, ook in het bekertoernooi praten de Utrechters een stevig woordje mee. De formatie van Heus staat in de halve finale, waarin het op woensdag 29 april (aftrap: 18.00 uur) in Doetinchem Eerstedivisionist De Graafschap O17 treft. Bij winst op de Achterhoekers, zoveel is nu al bekend, speelt FC Utrecht op zaterdag 30 mei in Utrecht in de finale tegen PSV O17, dat zich al voor de eindstrijd kwalificeerde.

Jeugdinternationals
Als er dit seizoen een team is van de FC Utrecht Academie die vaak in het nieuws komt vanwege zijn vele jeugdinternationals, dan is dat wel FC Utrecht O17. Onlangs behoorden maar liefst zeven (!) spelers van die ploeg tot de voorselectie van Oranje Onder 17, waarvoor er uiteindelijk vier werden geselecteerd. Een aantal van deze spelers zijn inmiddels doorgeschoven naar de 019.

Live verslag via Twitter
Omdat het natuurlijk niet zomaar iets is, een landstitel, doet FC Utrecht vanuit Amsterdam live verslag van de wedstrijd Ajax O17 – FC Utrecht O17. Zo kun je ook als je niet bij de wedstrijd bent rechtstreeks de verrichtingen van de Utrechtse talenten volgen via @fcutrechtmatch.