Pronk: 'Deze week was ruim voldoende'

26 maart 2015
Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op duels met Excelsior Rotterdam en FC Eindhoven.
Jong FC Utrecht speelde twee wedstrijden deze week. Maandag, thuis, werd het 1-1 tegen het eerste team van Excelsior Rotterdam. Vanmiddag (donderdag) verloren de beloften in Noord-Brabant met 2-1 van FC Eindhoven. FCUtrecht.nl zocht Pronk op in de catacomben van het Jan Louwers Stadion voor een nababbel.

“De eerste helft die wij vandaag speelden, was niet goed. We verdedigden matig”, vertelde Pronk na afloop van het duel met FC Eindhoven. “Het eerste doelpunt gaven we te makkelijk weg. Over het tweede tegendoelpunt ben ik zeer ontstemd. We hadden balbezit, maar gingen daarmee niet zakelijk genoeg om.”

Gelijkmaker hing in de lucht
Maar lichtpunten waren er zeer zeker ook, daar op het kunstgrasveld in Eindhoven. “Onze tegenstander zakte na de rust ver in. Daardoor begon het voor ons eigenlijk pas als we op hun helft kwamen. Aanvankelijk speelden we daar nog te veel door de as, waar zij een ervaren iemand als Chiro N’Toko hadden staan. In de laatste fase van de wedstrijd maakten we goed gebruik van de flanken en kwamen Gyliano van Velzen en Gyrano Kerk er regelmatig door. Tot en met de allerlaatste tel had ik het gevoel dat de gelijkmaker nog zou kunnen vallen.”

‘Hartstikke goed leermoment’
“We hebben deze week heel bewust twee wedstrijden tegen pittige tegenstanders gespeeld in een kort tijdbestek. Vandaag zag je dat wij dat niet gewend zijn. Door de zware belasting van afgelopen maandag, waren de jongens nu niet helemaal fris, waren ze wat vermoeid. Dat is prima. Dan gaan ze namelijk leren hoe daar mee om te gaan. Zo’n leermoment is hartstikke goed”, ging Pronk verder. 

Aanvalsspel punt van aandacht
Een gelijkspel tegen de nummer dertien van de Eredivisie, een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil tegen de nummer twee van de Jupiler League. Een alleszins aardige score, voor een beloftenploeg. Dat vond ook Pronk. “Over deze week ben ik tevreden. We hebben hard gewerkt, twee keer gespeeld. Het aanvalsspel moet wel beter. We moeten tot meer kansen komen en meer scoren. Daar gaan we de komende weken aan werken. Als ik hetgeen we deze week hebben gedaan, zou moeten beoordelen: ruim voldoende. Maar nog niet goed”, aldus Pronk, wiens ploeg op dinsdag 7 april weer in actie komt. Dan wacht een vriendschappelijk uitduel met Jong sc Heerenveen.