Jong FC Utrecht verzuimde zichzelf vanmiddag (maandag) op een welverdiende overwinning te trakteren tegen het eerste elftal van Excelsior Rotterdam. De oefenwedstrijd eindigde, door een late gelijkmaker, in 1-1. Trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg was daarover alles behalve tevreden. FCUtrecht.nl sprak met hem na afloop van de vriendschappelijke partij.

“Zeer ontevreden ben ik, en zeer ontstemd”, begon oefenmeester Pronk zijn nababbel op het treffen met Excelsior Rotterdam’s keurkorps. “Over de uitslag en het aanvalsspel. We hebben genoeg mogelijkheden gekregen vanmiddag. Maar als je er daar dan maar één van scoort, dan is dat gewoon niet goed”, oordeelde Pronk.

“Je moet er gewoon een stuk of drie, vier maken”, ging de trainer/coach van de Utrechtse beloftenformatie verder. “Benutten, dát moet je met kansen doen. Winnen, dat is de norm. Stel je voor dat dit een competitieduel was; dan pak je dus geen drie punten, maar één punt. Zó moet je deze duels benaderen. Wij spelen weinig competitiewedstrijden, dus werken we geregeld oefenduels af. Die moet je dan benaderen alsof het een Eredivisiewedstrijd betreft. De lat ligt heel hoog in wat ik van de ploeg wil zien.”

Donderdag wacht voor Pronk’s ploeg alweer de volgende testcase: FC Eindhoven-uit. Opnieuw treffen de Utrechtse beloften dan dus een eerste elftal als tegenstander in een oefenpartij. Dat er maar twee dagen tussen Excelsior-thuis en FC Eindhoven-uit zitten, is een bewuste keuze. “Het is goed voor de jongens om te ervaren wat het is om twee keer in één week te moeten spelen”, legt Pronk uit. “Morgen (dinsdag, red.) staat in het teken van herstel en woensdag bereiden we ons dan voor op de wedstrijd van de dag erna.”