Kallon draagt bij aan zege Oranje Onder 19

26 maart 2015
Basisplaats voor aanvaller van FC Utrecht bij overwinning in Eliteronde.
Bij zowel Oranje Onder 19 als Oranje Onder 18 had FC Utrecht vandaag (donderdag) een ijzer in het vuur. Aanvaller Issa Kallon startte in de basis bij een EK-kwalificatiepartij van Oranje Onder 19, terwijl middenvelder Tim Brinkman elders in Nederland niet werd ingezet bij een oefeninterland van Oranje Onder 18.

Aanvaller Issa Kallon van FC Utrecht startte in de basis bij Oranje Onder 19 tijdens de eerste groepswedstrijd in de Eliteronde. In die Eliteronde strijden de Nederlandse talenten met hun leeftijdsgenoten uit Servië, Noorwegen en Zwitserland om plaatsing voor het Europees kampioenschap. Het Oranje Onder 19 van bondscoach Aron Winter ging alvast voortvarend van start door in Harkema te winnen van Servië Onder 19. De Nederlanders, onder wie Kallon, kwamen na 35 minuten op voorsprong via een doelpunt van sc Heerenveen's Pelle van Amersfoort. Dat ene doelpunt bleek drie punten waard, want het bleef in Friesland bij 1-0. Kallon werd in de 58ste speelminuut van de wedstrijd vervangen door Dabney Dos Santos van AZ. Kallon leverde dus een aanzienlijke bijdrage aan wat nu al mag worden beschouwd als een belangrijke zege, want alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK. Noorwegen Onder 19 versloeg Zwitserland Onder 19 vanavond eveneens met 1-0 en dat betekent dat er overmorgen, in Assen, sprake is van een heuse kraker; Oranje Onder 19 staat dan namelijk tegenover Noorwegen Onder 19. Wie dat duel wint, zet een grote stap in de richting van het EK.

Voor FC Utrecht O19-voetballer Tim Brinkman was er vanavond geen speeltijd bij Oranje Onder 18. De ploeg waartoe Brinkman behoort speelde in Alphen aan den Rijn in een oefenpartij met 1-1 gelijk tegen Noord-Ierland Onder 18 en komt zondag weer in actie. Dan, in Rijnsburg, is Bulgarije Onder 18 de tegenstander van de Nederlandse talenten. Mogelijk zijn er die dag wel speelminuten voor Brinkman.

Morgen (vrijdag) staat er voor één speler van FC Utrecht een interland op de rol. Kristoffer Peterson speelt met Jong Zweden in het Turkse stadje Belek tegen Jong Rusland. De aftrap van dat oefenduel is om 16.00 uur.