Uitslagen FC Utrecht Academie 31 januari 2015

01 februari 2015
Koning Winter ging flink tekeer. Slechts drie wedstrijden vonden doorgang. Een kleine nederlaag voor O16 in Eindhoven en vlak in de buurt een vermakelijk gelijkspel voor O15

PSV O16 - FC Utrecht O16 2-1

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd tegen een sterk spelend PSV. FC Utrecht gaf weinig weg maar kon niet voorkomen dat PSV door persoonlijke fouten van FCU op een 2-0 voorsprong kwam. FCU had in de 1ste helft ook diverse kansen op de doelpunt, maar het lukte niet om tot scoren te komen.

In de 2de helft een nog collectiever FCU In de 2de helft een nog collectiever FCU dat het het PSV beduidend moeilijker kon maken. FCU was vaker in balbezit en kon verder naar voren voetballen. Dit resulteerde in de 2-1 na een goed uitgespeelde aanval. FCU kreeg nog diverse kansen op de gelijkmaker net zoals PSV, maar de eindstand bleef 2-1. Al met al een goede wedstrijd.

VVV/Helmond Sport O15 - FC Utrecht O15 3-3

FCU had in de eerste wedstrijd een knappe 1-6 overwinning geboekt tegen SC Heerenveen, terwijl de gasten pas in de slotfase een 3-4 voorsprong tegen AZ uit handen gaven (4-4). FCU kwam in de eerste helft na 2 minuten spelen op een 0-1 voorsprong uit een balverovering en een uitstekende pass vooruit. Na 21 minuten komt VVV/Helmond op een gelijke stand via een goed ingeschoten penalty. Dit was tevens de ruststand.

Net als vorige week in Heerenveen, bleken er veel doelpunten te vallen de tweede helft. In de 52ste minuut kwam VVV/Helmond zelfs op voorsprong door een goede actie over de linkerkant. FCU  toonde lef, passie en strijd door terug te komen tot een 2-3 voorsprong. Met een mooi ingeschoten bal vanaf links en uit een uitstekende steekpass en intikker kwamen de Utrechtse doelpunten tot stand. Op het moment dat idereen al aan een Utrechtse overwinning dacht, was het VVV/Helmond dat de gelijkmaker maakte in de allerlaatste minuut. Ondanks de waarschuwingen van de trainer  wist FCU een snelle omschakeling niet goed te verdedigen. Over de hele wedstrijd gezien, een terecht gelijkspel voor beide teams, maar toch een flink baalmoment voor de gasten omdat de eindstreep zo dichtbij leek.

Meer foto's op www.rij13sportfotografie.nl