Oranje Onder 17 met Utrechter Velanas onderuit

16 februari 2015
Basisplaats voor FC Utrecht O17-speler Odysseus Velanas bij verliezend Oranje Onder 17. De Lange en Troupée aan de kant.

Op het Algarve Tournament in Portugal in Oranje Onder 17 jaar er niet in geslaagd om, na de eclatante 7-0 zege op Engeland, ook het tweede duel te winnen. Met Odysseus Velanas van FC Utrecht O17 in de basisploeg werd met 1-0 verloren van Duitsland.

KNVB-coach Maarten Stekelenburg koos tegen Duitsland voor een volledig nieuwe ploeg ten opzichte van het duel met Portugal. Jelle de Lange en Giovanni Troupée bleven zodoende aan de kant. Wel was er plaats voor Odysseus Velanas. De speler van FC Utrecht O17 stond aan de aftrap en werd na zestig minuten vervangen door Teun Bijleveld van AZ.

Dinsdag speelt Oranje Onder 17 zijn laatste wedstrijd van het vriendschappelijke toernooi in voorbereiding op de Eliteronde die in maart wordt afgewerkt. Portugal is dinsdag om 16.00 uur Nederlandse tijd de tegenstander. Het gastland staat na twee wedstrijden op één punt, na het gelijkspel van zondag (1-1) tegen Engeland. Nederland bezet met drie punten de tweede plaats achter Duitsland dat de volle score heeft na twee duels.

VriendenLoterij steunt FC Utrecht Acdemie
De Lange, Troupée en Velanas spelen in de de FC Utrecht Academie die wordt gesteund door de VriendenLoterij. Deze vruchtbare samenwerking draagt al vele jaren bij aan een constante stroom van talenten naar het eerste elftal. Wie weet speelt dit drietal in de toekomst ook in Stadion Galgenwaard. De jeugd is onze toekomst! Wil jij meebouwen aan de toekomst van FC Utrecht? Steun de VriendenLoterij en maak daarnaast kans op grote prijzen. Koop nu -HIER- een lot van FC Utrecht en speel mee voor de leukste eredivisieprijzen, zoals seizoenkaarten, een 'meet & greet' en fanshopcadeaukaarten.