Late treffer bezorgt FC Utrecht O19 de volle winst

15 februari 2015
Een leuke pot voetbal onder een stralende zon. Twee ploegen die wilden voetballen er een aantrekkelijk pot van maakten. Een late treffer bracht de gasten weer een belangrijke driepunter.

Op een zonovergoten sportpark Corpus den Hoorn schotelden de plaatselijke FC en hun gasten uit Utrecht de aanwezige toeschouwers een heel smakelijke pot voetbal voor. Beide ploegen spelen met aanvallende intenties wanneer dat even kan en dat kwam het kijkspel ten goede. Al meteen in de eerste minuut was er een dot van een kans voor de thuisploeg. Het schot spatte gelukkig voor de rood/witten (vandaag geheel in het blauw) op de paal uiteen. Er ontspon zich een prima wedstrijd, waarin FCU de score opende. Nadat de bal op het middenveld was veroverd door Bart Ramselaar en hij Karim Loukili het balbezit bezorgde, stoomde laatstgenoemde meteen op, richting het 16 meter gebied van FC Groningen. Precies op het juiste moment speelde hij Nick Hak aan en hij vond de verre hoek naast doelman Kevin Wilpstra: 0-1 in de 8e minuut. Je zou verwachten dat de voorsprong voor meer rust in het spel van de Utrechters zou zorgen, maar niets was minder waar. De ploeg verviel in onrustig voetbal, in een hoog tempo, onzuiver en resulterend in het maken van verkeerde keuzes. Bovendien was daar ook nog FC Groningen dat, als ze de bal hadden veroverd, meteen de diepte zochten. Al met al maakte dat het wedstrijdbeeld onrustig. In de 22e minuut waren er twee grote kansen op rij voor de gasten, maar daar was dan doelman Wilpstra die tot twee keer toe redding bracht voor de Groningers, ten kostte van een corner. Die corner leverde niets op, maar in de aanval van FC Groningen die er op volgde trok Burak Burak kort aan de noodrem op een plek, zo’n 18 meter van het doel van Bob van der Hoek. Een plek voor een iemand met een prima traptechniek. En die heeft FC Groningen. De toegekende vrije trap werd door de prima spelende Ajdin Hrustic feilloos binnen getrapt, dezelfde van der Hoek kansloos latend.

In de rust was trainer Arjan van der Laan na enige korte aanwijzingen duidelijk. “Wat gaat het worden, jongens? Laten wij de Groningers de punten thuis houden? Of blijven wij ongeslagen? Want zo’n wedstrijd is het: degene die nog een keer zou weten te scoren gaat er met de punten vandoor. Zoveel was wel duidelijk”. Het antwoord volgde laat in de tweede helft. Het tweede bedrijf verliep op een zelfde manier als de eerste. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren maar die niet van elkaars fouten konden profiteren. De Utrechters vervielen regelmatig in hetzelfde patroon. Lopen met de bal in plaats van inspelen, de combinatie zoeken in plaats van voor de eigen kans gaan. Kortom, maakten net even de verkeerde keuze. FC Groningen bleef loeren op de Utrechtse foutjes, en trachtte zodoende te profiteren waar het kon. Het liep naar het einde van de wedstrijd en de spanning nam toe. Want wie wist er nou nog één doelpunt bij te prikken? De thuisploeg of de bezoekers? Het werden de laatsten via matchwinner Oussama Zamouri. Hij was na een uur spelen ingevallen voor Anthony Berenstein en bekroonde de invalbeurt met een goede goal. Vanaf de zijkant leek het een “Kâzim-Richards”, maar dat was het niet. Zamouri kopte een uitstekend genomen corner van Burak Burak helemaal vrij bij de tweede paal binnen en daarmee bezorgde hij in de 84e minuut zijn ploeg de 1-2 voorsprong. Het enige wat nu nog telde was de zege over de eindstreep trekken. Met nog 6 minuten officiële speeltijd (+ 5 minuten blessuretijd) bleek dat voor de Utrechters geen enkel probleem.

Trainer Arjan van der Laan na afloop: ”Ja, hier staat een tevreden trainer. De jongens hebben de wedstrijd prima uitgespeeld met een goed resultaat. Kijk, er blijven altijd verbeterpunten. Ook nu. Maar dat geeft niet. Daar gaan we de komende week mee aan de slag. Zodat we klaar zijn om volgende week zaterdag Brabant United te ontvangen”.

FC Groningen O19 – FC Utrecht O19 1-2

08.          0-1         Nick Hak

23.          1-1         Ajdin Hrustic

84.          1-2         Oussama Zamouri

FC Utrecht O19

Bob van der Hoek, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Guido Janssen, Tim Brinkman, Bart Ramselaar, Menno Bark (75. Zakaria el Bennay), Burak Burak, Nick Hak (49. Sem Witteveen), Karim Loukili, Anthony Berenstein (59. Oussama Zamouri).