Drie FC Utrecht-talenten in Oranje Onder 17

03 februari 2015
De Lange, Troupée en Velanas in selectie voor toernooi in Portugal, Van Rooijen op stand-bylijst.

Maar liefst drie talenten van FC Utrecht O17 maken deel uit van de selectie van Oranje Onder 17 voor een vierlandentoernooi in Portugal. Door bondscoach Maarten Stekelenburg werden Jelle de Lange, Giovanni Troupée en Odysseus Velanas opgeroepen. Mitchell van Rooijen blijft in beeld en staat op de stand-bylijst.

De verdedigers Jelle de Lange en Giovanni Troupée tekenden afgelopen week hun eerste contract bij FC Utrecht en mogen zich nu, evenals hun ploeggenoot Odysseus Velanas van FC Utrecht O17, opmaken voor deelname aan het Algarve Tournament. Tijdens dat toernooi nemen de Nederlandse talenten het op tegen hun leeftijdsgenoten uit Engeland (13 februari, Bela Vista), Duitsland (15 februari, Lagos) en Portugal (17 februari, Ferreiras).

De definitieve selectie van Oranje Onder 17:
Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Abdel El Ouazzane (AZ).
Verdedigers: Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Lassane Faye (PSV), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Timothy Foso-Mensah (Manchester United), Mats Knoester (Feyenoord), Jelle de Lange (FC Utrecht), Darren Sidoel (Ajax), Giovanni Troupée (FC Utrecht).
Middenvelders: Teun Bijleveld (AZ), Reda Boultam (Ajax), Carel Eiting (Ajax), Rodney Kongolo (Manchester City), Teun Koopmeiners (AZ), Odysseus Velanas (FC Utrecht).
Aanvallers: Javairo Dilrosun (Manchester City), Ferdy Druijf (AZ), Rashaan Fernandes (Feyenoord), Jay-Roy Grot (NEC), Donyell Malen (Ajax), Nigel Robertha (Feyenoord).