Robbemond: 'Verwacht zaterdag open duel'

18 december 2014
Voormalig FC Utrecht-middenvelder, die nu bij AZ actief is, blikt vooruit op het treffen van dit weekend.
FC Utrecht speelt zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd van 2014. Het vlaggenschip van trainer/coach Robby Alflen kruist de degens met AZ, met als plaats van handeling het AFAS Stadion in de Kaasstad. Reinier Robbemond blikt vooruit op het duel. De voormalig middenvelder van zowel FC Utrecht als AZ is momenteel actief als trainer van de beloftenploeg van de club uit Alkmaar.

Robbemond speelde in zijn loopbaan vijf seizoenen voor FC Utrecht. "Die club blijft dan ook altijd speciaal voor mij", zegt de 42-jarige coach. "Ik ben in Utrecht doorgebroken en heb daar zowel ups als downs beleefd. Een mooie volksclub waar het publiek gigantisch meeleeft."

FC Utrecht kan de borst natmaken voor de wedstrijd van zaterdag. De afgelopen tijd behaalt AZ in de Eredivisie uitstekende resultaten. Hierdoor is de ploeg van trainer John van den Brom opgerukt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Volgens Dordrechter Robbemond zijn de punten een gevolg van beleid op de langere termijn. "Het is een proces van meerdere jaren. Op het moment breken veel jongens uit de jeugd door, ook jongens waarmee ik heb gewerkt." Bij de KNVB volgt Robbemond de cursus Coach Betaald Voetbal. Eén van zijn docenten is Co Adriaanse, die ook technisch adviseur is van FC Utrecht. "Via Co krijg ik natuurlijk ook wel iets mee van hoe het gaat in Utrecht", verklapt Robbemond. "Ook daar zitten ze middenin een langdurig proces waarvan Co deel uitmaakt. Het is duidelijk hoe hij over voetbal denkt, namelijk op een offensieve manier. Samen met de technische staf zijn ze op de langere termijn met iets moois bezig."

AZ leeft dankzij hun sterke recente vorm met veel vertrouwen naar het duel met FC Utrecht toe. "We willen de baas zijn op het veld en op die manier de wedstrijd naar ons toetrekken. FC Utrecht gaat dit seizoen ook op die manier te werk, dus ik denk dat het een open duel wordt. Als beide ploegen de intentie hebben om te voetballen, en ik denk dat dat zo is, wordt het een zeer interessant duel. AZ is licht de favoriet, maar FC Utrecht kan zeker verrassen. Toch gok ik op een kleine 2-1 overwinning voor de thuisploeg", voorspelt Robbemond. "De goede serie en het grote vertrouwen dat dit met zich meebrengt zullen de doorslag geven."