In de keurige 3-1 overwinning op Vitesse scoorde Christian Kum zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht. De verdediger van FC Utrecht nam de belangrijke gelijkmaker voor zijn rekening. FCUtrecht.nl sprak met hem.

Slechts één minuut heeft Vitesse van een voorsprong kunnen genieten vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard. Na de 0-1 van Davy Pröpper kopte Christian Kum binnen zestig seconden de gelijkmaker binnen. Na een prima vrije trap van Yassin Ayoub torende de rechtsback boven zijn tegenstander uit bij de tweede paal: 1-1. Het was zijn eerste doelpunt in Stadion Galgenwaard. "Eigenlijk was het mijn tweede", lacht Kum. "Vorige week scoorde ik ook, maar in eigen doel. Ik was naar een doelpunt al een tijdje op zoek en ben er blij mee." Zijn doelpunt kwam op een goed moment. "Je krijgt toch een mentale tik als je met 0-1 achterkomt. Dan is het heel erg lekker om meteen de gelijkmaker te scoren."

In de tweede helft liep de ploeg van trainer/coach Robby Alflen uit naar een 3-1 overwinning. De tweede en derde Utrechtse goal van de middag werden gescoord door spits Ruud Boymans. "Ruud is een heel belangrijke speler voor ons. Hij is een aanspeelpunt en scoort tot nu toe altijd wel een doelpuntje. Vandaag zelfs twee", zegt de achterhoedespeler, die zijn andere teamgenoten niet tekort wil doen. "Organisatorisch stonden we vandaag goed en iedereen vocht voor elkaar. Het was een lekkere overwinning."

Vlak voor tijd werd Kum gewisseld voor Kai Heerings. De back leek last te hebben, maar zorgen hoeven we ons niet te maken. "Ik heb gedurende deze week last van wat pijntjes, maar de wissel was uit voorzorg. Het stond 3-1 en ik wilde geen risico lopen, maar verder is er niets aan de hand", stelt Kum gerust.