FC Utrecht deed vanmiddag (zondag) buitengewoon goede zaken. In Stadion Galgenwaard kwamen de Utrechters een rappe 0-1 achterstand te boven. Mede dankzij spits Ruud Boymans, die tekende voor zijn vijfde en zesde goal van dit seizoen: 3-1.

Elf minuten gespeeld. Ongelukkig op achterstand gekomen via een doelpunt van Davy Pröpper, op eigen veld nog wel. FC Utrecht kan op dat moment twee dingen doen: het koppie laten hangen, of de mouwen opstropen.

Swingen, zingen, springen
Dat laatste gebeurt. FC Utrecht swingt, Stadion Galgenwaard zingt en, niet veel later: springt. Op aangeven van Yassin Ayoub knikt verdediger Chris Kum een minuut na de 0-1 al de 1-1 binnen.

Boymans op schot (1)
En daarna? Daarna wordt het, al duurt het even voordat het zover is, toch weer de wedstrijd van Ruud Boymans. Weer, ja. Want de bonkige spits tekent halverwege de tweede helft voor de vijfde keer op rij voor een doelpunt. Na goed voorwerk van Rubio Rubin plaatst de aanvaller de bal met een goede voetbeweging in het door Piet Velthuizen verdedigde doel: 1-2. Boymans schiet zichzelf daarmee de geschiedenisboeken in. Hij is de eerste spits van FC Utrecht, sinds Dirk Kuijt in 2003, die het voor elkaar bokst om in vijf achtereenvolgende competitieduels te scoren.

Boymans op schot (2)
Een kwartier voor tijd mag Boymans nogmaals aanleggen. Want, nadat Arnold Kruiswijk aanvaller Rubin ten val heeft gebracht krijgt de Vitesse-verdediger rood. En FC Utrecht een penalty. Die wordt onberispelijk benut door Boymans, die zijn seizoenstotaal daarmee al op zes goals brengt: 3-1.

Over de streep
In het slot van de wedstrijd zet Vitesse weliswaar wél aan, maar komt het geen moment écht dicht bij een aansluitingstreffer. FC Utrecht trekt de drie punten, die het op karakter pakt, over de streep en doet daarmee uitstekende zaken.

FC Utrecht – Vitesse 3-1 (1-1)
11. Davy Pröpper 0-1
12. Chris Kum 1-1
69. Ruud Boymans 2-1
76. Ruud Boymans (strafschop) 3-1

Gele kaarten: Chris Kum, Willem Janssen (beiden FC Utrecht), Kelvin Leerdam, Marko Vejinovic, Kevin Diks (allen Vitesse).

Rode kaart: 75. Arnold Kruiswijk (Vitesse, twee keer geel).

Toeschouwers: 16.079.