FC Utrecht won vanmiddag (zondag) in een zonovergoten Stadion Galgenwaard met 3-1 van Vitesse. Een verdiende overwinning, zo zei trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht tijdens de persconferentie. FCUtrecht.nl schoof aan.

“Vooraf zeg je: Vitesse komt op bezoek, dat wordt een heel moeilijke wedstrijd”, begon trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht zijn nabeschouwing tijdens de persconferentie. “We besloten om vanaf de kop van de middencirkel druk op Vitesse te zetten. In het begin van de wedstrijd ging dat nog wat wijfelend, maar daarna brak er voor ons een heel goede fase aan.”

Alflen zag dat het na de rust een wedstrijd was als een kwartje: het kon twee kanten op. “Dat gevoel had ik tijdens een bepaalde fase van de tweede helft. Wij maakten de 2-1, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het op dat moment ook 1-2 had kunnen zijn. Een kwartier voor tijd, toen we de 3-1 maakten, was de wedstrijd pas beslist en konden wij de partij rustig uitspelen.”

“Vitesse beet, in de voorste linie, weinig door”, zei Alflen bovendien. “Al met al vond ik dat wij vandaag de terechte winnaar waren.”