Wilem II O17 - FC Utrecht O17 1-4

Op het zonovergoten complex van SC 't Zand in Tilburg stond vanmiddag de wedstrijd Willem 2 B1 - FC Utrecht B1 op het programma. Na dat het hoofdveld geïnspecteerd was en er een goede warming-up gedaan was, kon de wedstrijd beginnen. FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd, gelijk vanaf het fluitsignaal was FC Utrecht de betere ploeg, dat betaalde zich uit in mooi combinatiespel en mooie kansen. Na 10 minuten spelen kwam de ploeg uit Tilburg beter in de wedstrijd en kreeg een paar kleine kansjes. Net op het moment dat Willem II dreigde de overhand te krijgen, scoorde FC Utrecht de 0-1. Een lange bal van uit het middenveld kwam terecht bij de snelle linksbuiten, die de back van Willem II achter zich liet, en de bal strak in de hoek schoot.  Lang kon FC Utrecht niet van de voorsprong genieten. Een prachtige vrije trap in de kruising werd in eerste instantie fantastisch gered door de keeper van FC Utrecht. Het lukte alleen niet om de bal te klemmen. Hierdoor kon een speler van Willem II van dichtbij intikken. FC Utrecht was een beetje zoekende, veel passes kwamen niet aan en de keuzes aan de bal waren soms niet optimaal. Net voor de rust leek het elftal wat beter te gaan draaien, en dat leverde ook doelpunten op. De linksbuiten van FC Utrecht zette de bal voor na een goede rush. De bal werd pardoes door een verdediger van Willem 2 in de eigen goal getikt. Ook de 1-3 viel nog voor rust, een harde vrije trap werd van richting veranderd en belandde zo achter de keeper.

Na de rust was het wederom FC Utrecht dat sterk begon. Een corner werd goed binnen gekopt door FC Utrecht en dat bracht de stand op 1-4.  Willem II probeerde nog iets terug te doen maar FC Utrecht had de zaken goed op orde waardoor de voorsprong niet meer in gevaar kwam. Beide ploegen probeerden nog te voetballen, maar zo op het eindevan de wedstrijd zaten de meeste spelers erdoorheen. Al met al een verdiende overwinning voor de mannen uit Utrecht, en de 3 punten konden mee terug naar huis.

'16 0-1 FC Utrecht

'24 1-1 Willem 2

'36 1-2 FC Utrecht

'40+1 1-3 FC Utrecht

'44 1-4 FC Utrecht

PSV O16 - FC Utrecht O16 3-0

Vandaag een zware wedstrijd uit tegen PSV. Gelijk al zette PSV gelijk druk en hier had FCU moeite mee. PSV domineerde door de snelle druk. Toch had FCU in de eerste helft de betere kansen. PSV benut de kansen beter en kan tweemaal scoren. Deze stand was tevens de ruststand.

De tweede helft was gelijk aan de eerste helft.  FCU kon het spel niet maken en PSV komt wederom tot scoren: 3-0. FCU bleef daarna zeer geconcentreerd spelen en gaf geen kansen meer weg.

AZ O15 - FC Utrecht O15 3-1

FCU O15 verloor vandaag met 3-1 bij AZ. Al na 7 minuten stond FCU op een 1-0 achterstand door verkeerd instappen van de FCU-verdediger. In de 21ste minuut werd deze score verdubbelt door een twijfelachtig gegeven penalty. FCU gaf niet op en deed snel wat terug door een schitterend doelpunt over meerdere schijven. Vier minuten later werd de dichtsbijzijnde speler aangespeeld in de achterhoede van FCU. Een speler van AZ kon er tussen komen en de 3-1 laten aantekekenen.

De tweede helft konden we de jongens van FCU alleen maar complimenteren voor de inzet die getoont werd om terug te komen in de wedstrijd! Verder dan een schot op de paal kwam FCU.

FC Groningen O14 - FC Utrecht O14 1-1

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor FCU waarbij vanuit de intenties werd gespeeld. De tegenstander vast zetten, druk naar voren met passie en lef. Helaas had FCU één probleem: het komt niet tot scoren. Dan treedt er automatisch een voetbalwet op die er voor zorgt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet. Uit één van hun counters scoorde FC Groningen de 1-0. Zo kwam de ruststand met 1-0 voor de thuisploeg.

In de rust wisselde trainer Marcel van der Net drie keer. Het begin van de tweede helft begon FCU slap en zonder overtuiging. Naar mate de tweede helft vorderde, namt FCU het heft weer in handen. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker na een snelle en mooie aanval. Al met al toch een meer dan verdiend punt mee terug naar de Domstad.

FC Utrecht O13 - AFC O13 2-5

FCU O13 begon goed aan de wedstrijd en kreeg veel kansen. Helaas werden deze niet benut. AFC kreeg drie kansen en dat betekende even zoveel doelpunten. Hierna scoorde FCU 1-3 wat ook de ruststand was.

Na de rust scoorde AFC weer tweemaal en FCU bepaalde de einduitslag op 2–5. Wanneer de volgende wedstrijden de kansen beter worden benut gaan er zeker wedstrijden gewonnen worden.

FC Utrecht O10 - Ajax O10 (Twin Games)

De Twin Games wedstrijden bestaan uit 4 keer 2 wedstrijden van ieder een kwartier, alle resultaten worden aan het eind bij elkaaropgeteld en zo ontstaat de eindstand. En dan kan het ook gebeuren, dat je een tijd gelijk met elkaar opgaat en soms zelfs beter bent, maar omdat er een mindere wedstrijd tussen zit, met een behoorlijk verschil verliest. Dat was in ieder geval vandaag het geval, de jongens begonnen goed, met mooi combinatie spel, gedurfde acties en fraaie goals werd Ajax goed partij geboden. Het publiek kreeg een mooie pot te zien, waarbij in hoog tempo aangevallen en verdedigd werd. Belangrijk winstpunt was dat er echt met elkaar werd gespeeld, samen aanvallen, samen verdedigen. Daarom was het erg jammer dat in de laatste 2 wedstrijden het tempo niet meer kon worden volgehouden en Ajax er met de winst vandoor ging. De stijgende lijn in ons spel was nog steeds aanwezig. Dat was weer duidelijk te zien.