Als de spelers van FC Utrecht O19 de beelden van de wedstrijd tegen Feyenoord O19 binnenkort terug kijken, zullen ze zichzelf voor het hoofd slaan. Niet eerder dit seizoen was het team in fases zo de baas in de wedstrijd. Des te frustrerender is het dat de ploeg met lege handen terugkeerde naar Utrecht. De ploeg uit de Domstad verstopte zich niet. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd waren er voor de Utrechters al 4 goede kansen te noteren, waar de thuisploeg weinig tegen over kon zetten. Pas na ruim een half uur spelen werd doelman Bodhi Prinssen een keer danig op de proef gesteld, maar hij weerde zich kranig en hij hield zijn ploeg daarmee op de been. Over en weer waren er kansen te noteren en het leek dat Feyenoord de weg naar het Utrechtse doel meer gevonden had. Een hele grote kans vlak voor rust werd door de Rotterdammers niet benut. Aan de andere kant gaf Nick Hak zijn visitekaartje af door net naast te prikken. Toch was het de bezoekende ploeg die nog voor de rust op voorsprong kwam. Een beloning voor het goede spel. Issa Kallon bracht Nick Hak met een fraaie steekbal in stelling. Hak aarzelde niet en haalde verwoestend uit zodat de ploegen met een 0-1 stand aan de thee gingen.

In de tweede helft zou je verwachten dat de Utrechtse ploeg op de zelfde weg zou voortgaan als in het eerste bedrijf. Maar niets was minder waar. Paniekerig en onzorgvuldig uitverdedigen, eerst door Sten Admiraal en later door Jelle de Lange was de voorbode dat het minder ging. De Lange bleef na zijn actie geblesseerd achter en Feyenoord weigerde de bal buiten te spelen en profiteerde op die manier van het gebrek aan organisatie bij de bezoekers. Jari Schuurman Klaveren vond het net namens de Rotterdammers. Daarna was het wéér doelman Prinssen die zijn ploeg met enkele fraaie reddingen in de race hield. Maar hij moest in de 68e minuut toch capituleren op een iets van richting veranderde voorzet, waardoor iedereen aan Utrechtse kant nét even op het verkeerde been stond. Voor Feyenoord’s Bart Nieuwkoop was het zo een makkie de bal binnen te werken. In het resterende deel van de wedstrijd was de koek zo goed als op bij de mannen van trainer Arjan van der Laan. Ze waren niet meer bij machte om nét even meer te brengen om de thuisploeg nog in de problemen te brengen. En dat was jammer, want de Rotterdammers speelden over het geheel genomen deze middag niet bepaald de pannen van het dak.

Trainer van der Laan: “Zonde om zo de punten hier te moeten laten. Wij roepen de problemen over onszelf af door ons niet te belonen voor het goede spel. Daarmee doen wij onszelf erg te kort. Met name in de eerste helft. In die fase van de wedstrijd waren wij gewoon de baas. Maar ja, het gaat over 90 minuten en in het tweede bedrijf ging er bij ons teveel fout, waardoor wij Feyenoord in het zadel hebben geholpen. Een puntendeling was terecht geweest”.

Feyenoord O19 – FC Utrecht O19 2-1

44.          0-1         Nick Hak

51.          1-1         Jari Schuurman Klaveren

68.          2-1         Bart Nieuwkoop