In wat een knotsgekke partij was, trok FC Utrecht vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard aan het kortste eind. De Utrechters namen na een heuse kansenregen een verdiende 2-0 voorsprong, maar lieten die uit de vingers glippen. In de blessuretijd maakte Go Ahead Eagles de winnende treffer: 2-3.

Het doelpunt van Deniz Türüc van Go Ahead Eagles blijkt, een kleine tien minuten na de rust, veel meer dan een aansluitingstreffer te zijn. Het is de 2-1. Maar bovenal is de goal van de flankspeler het moment dat de wedstrijd doet omdraaien.

Van rozen naar brandnetels
Het is de treffer die ervoor zorgt dat FC Utrecht niet langer op rozen zit, maar op akelige brandnetels lijkt te zetelen. De ploeg van trainer/coach Robby Alflen is 53 minuten lang heer en meester in een sfeervol Stadion Galgenwaard, maar is vanaf de 2-1 van Türüc de grip op de partij helemaal kwijt.

Vriends en Rijsdijk draaien de boel om
Een kwartier voor tijd resulteert de ommekeer in de pot in de 2-2. Bart Vriends, oud-FC Utrecht nota bene, tekent in zijn gewezen thuishaven namens de Deventer ploeg voor de gelijkmaker. En in de blessuretijd valt, tot overmaat van ramp voor de Domstedelingen, ook nog de 2-3. Jeffrey Rijsdijk schiet de bal diagonaal binnen en zorgt er met die goal voor dat de punten mee naar Overijssel gaan.

FC Utrecht 53 minuten lang de baas
Dat voorziet, een dik uur eerder, vrijwel niemand. FC Utrecht domineert, FC Utrecht dicteert, FC Utrecht regeert. Met flamboyant, aanvallend voetbal drukt het team van Alflen de bezoekende equipe van Foeke Booy ver terug. En stortregent het kansen in Stadion Galgenwaard. Door een paar miraculeuze saves van Erik Cummins en de paal – Mark van der Maarel treft met een schot het aluminium – staat het halverwege desalniettemin 0-0.

Rubin geeft aan, Kerk en Boymans scoren
Snel na de pauze lijkt FC Utrecht zichzelf dan toch te gaan belonen. Op aangeven van Rubio Rubin is het rechtsbuiten Gyrano Kerk die zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakt: 1-0. En drie minuten later is het alweer raak. Opnieuw doet Rubin het voorbereidende werk, maar deze keer rondt Ruud Boymans af. Geen vuiltje aan de lucht, tot de gewraakte 2-1 van Türüc, die de wedstrijd totaal op z’n kop zette.

FC Utrecht - Go Ahead Eagles 2-3 (0-0)
48. Gyrano Kerk 1-0
51. Ruud Boymans 2-0
54. Deniz Türüc 2-1
74. Bart Vriends 2-2
90+3. Jeffrey Rijsdijk 2-3

Gele kaarten: Ruud Boymans (FC Utrecht) en Bart Vriends (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 15.397.