Jong FC Utrecht was vrijdagmiddag in een vriendschappelijke partij met 0-2 te sterk voor Jong Ajax. Trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg zag zijn team een goede wedstrijd spelen.

“Of ik hier vrolijk van word? Ja, absoluut”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht desgevraagd direct na afloop van de wedstrijd waarin zijn ploeg te sterk was voor Jong Ajax. “In een wedstrijd zoals die van vandaag zag je heel duidelijk terug dat we in heel veel facetten als team al behoorlijk ver zijn”, vertelde de oefenmeester. “Dat heb ik in de duels met Jong AZ en Jong Vitesse overigens ook al wel gezien, alleen toen leverde het ons helaas geen goed resultaat op. Vandaag gelukkig wel.”

“Je ziet dat we heel goede spelers hebben en de speelstijl die we hanteren, een heel prettige overigens, steeds beter uitvoeren”, vervolgde Pronk. “Het is misschien een open deur, maar een wedstrijd als deze is voor de ploeg een heel mooi leermoment. Daarom spelen we dergelijke duels. Daarom zullen we deze wedstrijden in de toekomst ook absoluut vaker gaan spelen. Hier hebben wij als team, en de jongens als individu bovendien, gewoon heel veel aan.”

Voor Jong FC Utrecht staat komende week, vanwege interlands, geen wedstrijd op het programma. De ploeg is zaterdag en zondag vrij, om zo de kans te krijgen de batterij weer op te laden. “Het is goed voor de jongens om even op krachten te komen. Maandag pakken we de draad weer rustig op en vanaf dat moment gaan we toewerken naar de volgende competitiewedstrijd.”