Impressie trainingskamp FC Utrecht O17 op Texel

16 augustus 2014
FC Utrecht O17 zit volop in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op Texel werd er drie dagen lang hard gewerkt.
Op een zonovergoten Texel heeft FC Utrecht O17 vanaf afgelopen maandag tot en met woensdag gewerkt aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Met een mix van ontspanning en inspanning werd zowel aan de voetbalaspecten als aan de teambuilding gewerkt. Maandagmorgen vroeg werd de selectie van trainer/coach Robert Wijnands naar Den Helder vervoerd door die fantastische chauffeurs van de FC Utrecht busjes. Na een snelle overtocht over het Marsdiep werd de route per fiets vervolgd naar het hotel in Den Burg. Al meteen vanaf het begin zat het wedstrijdelement erin en werd om de punten gestreden door de vier groepen. Vanaf het hotel werd de route ’s-middags vervolgd naar de plaatselijke supermarkt voor het inslaan van de lunch. Ook hier moesten de groepen onderling goed samenwerken, want er was maar een smal budget voor iedere groep. Na het nuttigen van de lunch onderweg stond er in de middag een teambuildingactiviteit op het strand op het programma. Met het nodige enthousiasme probeerden de jongens de kites (een kruising tussen een vlieger en een parachute) in de lucht te krijgen en daarna te houden. Het duurde even voordat iedereen het onder de knie had. Met een wedstrijdelement als afsluiting van de activiteit probeerden de spelers tenslotte punten te verdienen voor hun groep.

’s-Avonds na het eten werd er getraind op het complex van Texel’94 tegenover het hotel. Voor het slapen gaan was er een quiz waar de jongens o.a. moesten proberen zichzelf te herkennen op foto’s van de tijd toen ze nog niet herkenbaar waren als voetballer. Na zo’n dag was natuurlijk het bedje hartstikke welkom. De dinsdagochtend werd er een pittige training afgewerkt die afgesloten werd met 4x4 partijtjes van 1 minuut. De middag werd gebruikt voor een toernooitje voetvolley op het strand, waarna een ieder zich nog lekker kon ontspannen door te gaan zonnen of chillen. Sommigen waagden nog een duik in de Noordzee, maar werden er door de kwallen al snel weer uitgejaagd. Ook nu ’s-avonds een training waar aan de standaard situaties werd gewerkt en de dag werd afgesloten door, onder het genot van wat fruit en frisdrank, te overleggen over de teamdoelstelling voor dit seizoen.

Woensdag was het alweer tijd om richting huis te gaan, maar niet nadat er ’s-ochtends nog een training werd afgewerkt. Na de lunch konden er ook nog punten worden verdiend middels een fietspuzzeltocht, welke eindigde in de veerhaven. De veerboot, die gedurende de dag nog uit de vaart was geweest, was gelukkig op tijd om ons weer af te leveren in Den Helder waar de busjes met bestemming Zoudenbalch al stonden te wachten. Al met al een geslaagd trainingskamp waarbij een compliment aan de groep meer dan op zijn plaats is voor hun inzet en houding. Dat belooft wat voor aankomend seizoen. Dus komt u beslist eens kijken naar deze talenvolle groep. Nog te vermelden dat de groep van captain Giovanni, daarnaast bestond uit Rogier, Baran, Mitchell en trainer Robert, net de meeste punten behaalde en er met de prijs vandoor ging.