Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Willem II

15 augustus 2014
FC Utrecht neemt het zondag op tegen Willem II. Een overzicht van wetenswaardigheden in aanloop naar dat duel.

Teams uit Midden-Brabant? FC Utrecht ziet ze graag ten tonele verschijnen in Stadion Galgenwaard, waarin het de laatste zes ontmoetingen met Willem II in zijn voordeel besliste.

Sinds 19 augustus 2006 is FC Utrecht elf thuis- en uitduels ongeslagen tegen Willem II. Tien van die elf partijen werden gewonnen; één eindigde er in een puntendeling. Alleen FC Twente (reeks van 19) en PSV (reeks van 17) zijn in de Eredivisie grotere angstgegners voor Willem II. Voor FC Utrecht geldt dat het van geen enkele andere Eredivisionist een beter recent track record kan overleggen.

Zoals gesteld werden de laatste zes edities van FC Utrecht – Willem II in winst omgezet door de Utrechters. Die doen het niet alleen goed tegen Willem II, maar ook tegen die andere Midden-Brabantse profploeg, RKC Waalwijk. De laatste twaalf thuisduels met de geelblauwen werden door FC Utrecht gewonnen: een clubrecord. Kortom: teams uit Midden-Brabant hebben het al jaren hard te halen in Stadion Galgenwaard.

Ook met de doelpuntenproductie van FC Utrecht zit het in het recente verleden wel snor tijdens duels met Willem II. De laatste vijf keer dat de Domstedelingen tegenover de Tricolores stonden, slaagden ze er telkens in tenminste drie keer te scoren.

Over doelpunten gesproken: tijdens de laatste 23 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuiswedstrijd speelde, werd er door de ploeg gescoord. Alleen Feyenoord, dat al 24 duels op rij in eigen huis een doelpunt maakte, kan in Nederland op dat vlak een beter rapport overleggen.

Dat goede rapport biedt ongetwijfeld wat extra vertrouwen, evenals het feit dat Willem II al 45 uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet meer wist te winnen (acht keer gelijkspel, 37 nederlagen). Dat is een negatief Eredivisierecord. De laatste keer dat de Tilburgers het zoet van een Eredivisiedriepunter op vreemde bodem mochten proeven, was op 1 november 2009. Toen werd in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk gewonnen.

De wedstrijd FC Utrecht – Willem II begint aanstaande zondag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur. Vandaag (vrijdag) tot 15.00 uur kun je als seizoenkaarthouder een gratis extra kaartje voor dit duel bestellen. Dat kan door HIER te klikken.