De Groot: 'Twee clubs met fanatieke supporters'

14 augustus 2014
Voormalig aanvaller van FC Utrecht én Willem II Donny de Groot aan het woord over zijn loopbaan en de wedstrijd van aanstaande zondag.
Donny de Groot kwam in zijn carrière uit voor een rits clubs, van Cyprus tot in Australië. De spits, nog altijd actief bij FC Eindhoven, speelde tevens voor de twee teams die komende zondag tegenover elkaar staan in Stadion Galgenwaard: FC Utrecht en Willem II. 

"Bij Utrecht maakte ik mijn debuut in het profvoetbal", zegt Maradonny, terugdenkend aan wat inmiddels een flink aantal jaren geleden is. "Ik heb er zes seizoenen gespeeld en veel geleerd. Buiten mijn debuut heb ik meerdere hoogtepunten meegemaakt. De bekerfinale tegen FC Twente (1-0 winst, red.) heb ik helaas moeten missen door een blessure, maar de busrit door de stad na afloop vergeet ik niet snel meer. Ook de Europese wedstrijden waren prachtig". 

De Jong als trainer
De Groot werd als jonge speler een seizoen verhuurd aan FC Emmen in de Eerste Divisie, waar hij maar liefst dertigmaal het net deed bollen. Na terug te zijn gehaald naar de Domstad, vertrok hij een seizoen later definitief, naar het inmiddels ter ziele gegane RBC Roosendaal. Via De Graafschap, AEK Larnaca (Cyprus), Newcastle Jets in Australië en RKC Waalwijk streek de aanvaller neer in Tilburg, bij Willem II. In zijn enige seizoen bij de Tricolores promoveerde de club na één jaar afwezigheid weer naar de Eredivisie. De Groot had hierin een flinke bijdrage met veertien competitietreffers. Na een passage bij Sint-Truiden in België speelt hij nu dus bij FC Eindhoven. Hij werkt daar samen met een oude bekende uit Utrecht, trainer Jean-Paul de Jong.

'Boymans scoort gemakkelijk'
De Groot ziet gelijkenissen tussen FC Utrecht en Willem II. "Beide clubs hebben een fanatieke groep supporters en mooie stadions. Wel verwacht ik dat Willem II een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Ze hebben nog wel versterkingen nodig om het team beter te maken. Je hoort rechts en links wat geruchten, maar vooralsnog zijn er weinig aansprekende namen binnengekomen", concludeert De Groot. Ruud Boymans, die de wedstrijd van zondag moet missen vanwege een schouderblessure, kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de Tilburgers. De Groot ziet als collega-spits sterke punten bij de aanvaller die door FC Utrecht van AZ werd overgenomen. "Hij is een goede spits die gemakkelijk scoort en sterk is in de lucht. Een typische FC Utrecht-spits. Ik heb er goede hoop op dat hij slaagt in Utrecht." 

Zo lang mogelijk voetballen
Na zijn actieve carrière wil De Groot graag in de voetbalwereld actief blijven. "Ik ben al bezig met het behalen van de nodige papieren om straks aan de slag te kunnen. Een job als jeugd- of spitsentrainer lijkt mij wel wat. Maar voorlopig wil ik zelf nog zo lang mogelijk voetballen", besluit de spits.

De wedstrijd FC Utrecht – Willem II begint aanstaande zondag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur. Tot morgen (vrijdag) 15.00 uur kun je als seizoenkaarthouder een gratis extra kaartje voor dit duel bestellen. Dat kan door HIER te klikken. Wie neem jíj mee naar de thuiswedstrijd tegen Willem II?