Alflen: 'Een terechte overwinning'

17 augustus 2014
Hij kwam laat tot stand, maar de zege op Willem II was een terechte, zo vond trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht.

Mede dankzij een late goal van de ingevallen spits Leon de Kogel pakte FC Utrecht zondagmiddag in Stadion Galgenwaard drie punten tegen Willem II. De Utrechters waren met 2-1 te sterk voor de Tilburgers.

"We wisten dat we tegen Willem II vol aan de bak zouden moeten", begon trainer/coach Robby Alflen zijn nababbel in de persruimte van Stadion Galgenwaard na afloop van de 2-1 zege op Willem II. "Tegen PSV speelde Willem II heel aardig en verdienden ze het niet te verliezen. Ondertussen weten wij dat we de komende weken uit tegen Feyenoord en sc Heerenveen spelen. Dan weet je dus, met de nederlaag tegen PEC Zwolle van vorige week in het achterhoofd, dat je vandaag moet winnen. Die druk komt er dan meteen flink op te staan."

Met die druk ging zijn ploeg goed om, constateerde Alflen tot zijn genoegen. "Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij", vertelde Alflen. "We kregen de meeste én de beste kansen."

En dus, redeneerde de Utrechter, maakte FC Utrecht aanspraak op de drie punten. "De 2-1 mag dan een beetje een frommelgoal geweest zijn; het was wel een terechte overwinning.