Ook de tweede oefengalop van de nieuwe jaargang heeft Jong FC Utrecht in winst omgezet. Een week nadat de talentenploeg van trainer/coach Robin Pronk met 4-0 won van Tweedeklasser Geinoord, werd eveneens op Sportcomplex Zoudenbalch afgerekend met de beloftenploeg van Sparta Rotterdam: 3-1.

De blik van verbazing is op de gezichten van velen te lezen. Midden in een periode van Utrechts balbezit, wordt er ineens naar de middenstip gewezen: doelpunt voor Jong Sparta Rotterdam. De arbiter komt, zij het wat aan de late kant, tot die beslissing op aanraden van zijn assistent. Die heeft een tel of acht eerder waargenomen dat Mike Havekotte met in zijn handen een door Pieter Langedijk geschoten bal een stapje te veel naar achteren maakt en de doellijn passeert. Van doellijntechnologie geen sprake, dus het blijft een mysterie. Én het staat 0-1 in Rotterdams voordeel, een kleine tien minuten voor de pauze.

Orde op zaken
Drie minuten later is die achterstand alweer weggepoetst. Nourdin Boukhari, de man die menigeen toch vooral als aanvaller of aanvallend ingestelde middenvelder kent, speelt met de beloftenploeg van de Rotterdammers mee als centrale verdediger en maakt hands in de zestien. Althans, zo luidt het oordeel van de arbiter. Ook in dit geval is de speler in kwestie het er niet mee eens, maar levert het wel een doelpunt op. Vanaf elf meter stuurt Cedric Badjeck keeper Bryan Janssen de verkeerde hoek in: 1-1.

Utrechters bovenliggende partij
Jong FC Utrecht gaat na de pauze beter voetbal spelen, is de bovenliggende partij, krijgt meer kansen en zet die tot twee keer om in een doelpunt. Tien minuten na de rust is het aanvoerder Jeff Hardeveld die de bal van dichtbij tegen de touwen werkt op aangeven van middenvelder Darren Rosheuvel.

De Groot maakt laatste treffer
Diezelfde Rosheuvel staat aan de basis van de derde Utrechtse goal van de middag. Hij haalt uit vanaf een meter of 25 en Janssen kan de bal weliswaar wel keren, maar heeft het speeltuig niet klemvast. Middenvelder Erwin de Groot anticipeert op het slippertje en kan daardoor van dichtbij de 3-1 aantekenen.

Jong FC Utrecht - Jong Sparta Rotterdam 3-1 (1-1)
38. Pieter Langedijk 0-1
41. Cedric Badjeck (strafschop) 1-1
56. Jeff Hardeveld 2-1
75. Erwin de Groot 3-1