FC Utrecht bereikte onlangs een mijlpaal op Twitter. Via dat sociale medium wordt de club, aanwezig via het account @fcutrecht, inmiddels door meer dan 20.000 mensen gevolgd. Sinds enkele maanden, vanaf het moment dat de club actiever werd op het platform, neemt het aantal volgers in rap tempo toe.

Via @fcutrecht maakt FC Utrecht melding van actualiteiten en biedt de club zijn fans via de gratis dienst een uniek kijkje achter de schermen. "Daarnaast schenken we aandacht aan webcare", aldus Coördinator Media & Persvoorlichter Martin Versteeg van FC Utrecht. "Krijgen we vragen, dan proberen we die zo snel en correct mogelijk te beantwoorden. De tijd dat mensen alleen maar via brief, telefoon en e-mail hun vragen stellen aan bedrijven, ligt ver achter ons. Dat merken we aan de hoge mate van interactie op zowel Twitter als Facebook."

Naast het account @fcutrecht is FC Utrecht op Twitter ook aanwezig met het kanaal @fcutrechtmatch. Via dat account doet FC Utrecht live verslag van alle wedstrijden die het eerste elftal en het beloftenteam spelen. @fcutrechtmatch heeft meer dan 4.000 volgers op Twitter.