Jong FC Utrecht treft landskampioen amateurs

25 juli 2014
Utrechtse talentenploeg spart op De Westmaat met SV Spakenburg.

De derde testmatch van Jong FC Utrecht is aanstaande. Het beloftenteam van de Utrechters komt morgen (zaterdag) vriendschappelijk in actie in Spakenburg. Vanaf 14.30 uur neemt het team van trainer/coach Robin Pronk het daar op tegen SV Spakenburg.

Zeges
De eerste twee oefenduels van Jong FC Utrecht leverden zeges op voor de talentenformatie uit de Domstad. Tweedeklasser Geinoord uit Nieuwegein werd met 4-0 geklopt en afgelopen zaterdag bleek ook Jong Sparta Rotterdam niet opgewassen tegen de Utrechters. Hoewel de Rotterdammers nog wel op voorsprong kwamen op Sportcomplex Zoudenbalch, won het team van Pronk met 3-1.

Drie tests te gaan
Inclusief het oefenduel met SV Spakenburg heeft Jong FC Utrecht nog drie testcases voor de boeg voor de competitiestart van het nieuwe seizoen. Na het treffen met SV Spakenburg komen de Utrechtse talenten in oefenduels nog uit tegen Jong Almere City FC (donderdag 31 juli, 14.30 uur, Sportcomplex Zoudenbalch) en Jong Ajax (maandag 4 augustus, 19.30 uur, De Toekomst).

SV Spakenburg amateurkampioen
Het vlaggenschip van SV Spakenburg kroonde zich afgelopen seizoen tot de beste amateurvoetbalploeg van Nederland. Na de titel in de Topklasse Zaterdag te hebben veroverd, waren de blauwwitten in de strijd om het landskampioenschap ook te sterk voor zondagkampioen AFC uit Amsterdam. Jong FC Utrecht weet dat het dus flink aan de bak zal moeten tegen de ploeg van hoofdtrainer Jochem Twisker, die zijn team eerder deze week met 5-0 van Geinoord zag winnen.

Live verslag via @fcutrechtmatch
Supporters van FC Utrecht die niet langs de lijn staan of zitten bij het oefenduel van de beloften, maar wel graag de ontwikkelingen bij Spakenburg – Jong FC Utrecht willen volgen, kunnen daarvoor terecht op Twitter. Via het kanaal @fcutrechtmatch doet FC Utrecht rechtstreeks verslag van de wedstrijd tegen de amateurkampioen van Nederland. Meepraten over het duel op Twitter? Gebruik dan #spautr en #fcutrecht.

Aftrap om 14.30 uur
De wedstrijd SV Spakenburg – Jong FC Utrecht begint morgen (zaterdag) aan de blauwe zijde van Sportpark De Westmaat om 14.30 uur. Later op de dag, vanaf 18.00 uur, neemt het eerste elftal van FC Utrecht het op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen Sporting Lissabon.