Tommy Oar: 'Voor verrassingen zorgen'

13 juni 2014
Aanvaller van FC Utrecht klaar voor WK-wedstrijden met nationale ploeg van Australië.

Vol vertrouwen leeft FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar toe naar de start van het WK in Brazilië. De 22-jarige Australiër, voor wie als de voortekenen niet bedriegen een basisplaats in het verschiet ligt, vindt dat de Socceroos steeds beter worden.

"We hebben de focus tijdens de laatste oefenduels gelegd op het tactische aspect. Wat dat betreft was het geen ramp dat we met 1-0 van Kroatië verloren", aldus FC Utrecht’s Oar na afloop van het laatste oefenduel dat de Socceroos speelden in aanloop naar het WK. "Het ging in die wedstrijd immers niet om het resultaat, maar om de speelwijze. We hebben uit die oefenpartij voldoende positieve punten gehaald."

We hebben niets te verliezen in Brazilië", vervolgt Oar, die het met de Aussies in de groepsfase van het toernooi mag opnemen tegen titelhouder Spanje, vice-kampioen Nederland en outsider Chili. "De druk ligt volledig bij onze tegenstanders. Wij moeten vooral genieten en de lijn doortrekken die we onder onze bondscoach Ange Postecoglou hebben ingezet. Lukt ons dat, dan denk ik dat wij voor verrassingen kunnen zorgen."

Vanavond (vrijdag) komt het Australië van Tommy Oar voor het eerst in actie tijdens dit WK. Om 0.00 uur begint de wedstrijd Australië - Chili. Eerder op de avond neemt Nederland het op tegen Spanje en komt Mexico in actie tegen Kameroen.