Tommy Oar maakt WK-debuut in Brazilië

14 juni 2014
Aanvaller van FC Utrecht start in basisploeg Australië, maar kan nederlaag tegen Chili niet voorkomen.
Aanvaller Tommy Oar van FC Utrecht maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn debuut op een WK. De international van Australië startte in de basisploeg van de Socceroos, die een stroeve start tegen Chili niet meer te boven kwamen (3-1).

De nu 22-jarige Oar behoorde tijdens het WK van 2010 al tot de voorselectie van het nationale team van Australië. Destijds viel de aanvaller af bij de laatste schifting voor de start van het toernooi. Nu, vier jaar later, had bondscoach Ange Postecoglou tijdens de eerste speelronde van de poulefase van het wereldkampioenschap in Brazilië een basisplaats in petto voor de flankspeler van FC Utrecht, die daarmee zijn WK-debuut maakte.

Oar deed in het treffen tussen de twee groepsgenoten van Oranje en Spanje als linksbuiten 68 minuten mee. Daarna werd hij vervangen door Ben Halloran, een speler van Fortuna Düsseldorf.

Australië begon niet sterk aan de wedstrijd en keek na nog geen kwartier spelen al tegen een 2-0 achterstand aan, door doelpunten van Alexis Sánchez (FC Barcelona) en Jorge Valdívia (Palmeiras). Spits Tim Cahill van New York Red Bulls kopte de Socceroos terug in de wedstrijd (2-1), maar in de blessuretijd vervloog alle Australische hoop op een goed resultaat toen invaller Jean Beausejour (Wigan Athletic) de 3-1 aantekende.