De laatste trainingssessie van Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht vond onlangs, op zondag 25 mei, plaats. Daarmee werd een succesvol seizoen voor Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht - een initiatief dat met FC Utrecht tot stand is gekomen - afgesloten.

"Iedereen heeft kunnen aanschouwen hoeveel plezier en enthousiasme bij de deelnemers aanwezig was", zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee. "Ook konden we constateren hoe professioneel alles was opgezet. Dit is met name te danken aan het goede werk van de coördinatoren; voormalig FC Utrecht-spelers Koos van Tamelen en Mario Kok, die op hun beurt veel gekwalificeerde trainers inzetten, waaronder jeugdtrainers uit de jeugdopleiding van FC Utrecht."

De trainingen worden in Utrecht 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) op de zondagochtend in een serie van 10 lessen aan jonge leergierige voetballers en keepers gegeven, waarbij zowel jongens als meisjes van harte welkom zijn. De inhoud van de voetbaltraining bestaat uit het aanleren van loopcoördinatie, basistechnieken en tactisch inzicht. De inhoud van de keeperstraining bestaat ook uit het aanleren van technieken, gecombineerd met reactievermogen, lenigheid en sprongkracht. Bij dit alles staat plezier voorop.

Plaats van handeling is Sportcomplex Zoudenbalch, het officiële trainingscomplex van FC Utrecht. De voetballessen duren 75 minuten per sessie. Er zijn sessies voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar.

Lee: "Mijn complimenten gaan uit naar de bovengenoemde trainers en coördinatoren… En soms valt de kwaliteit van deelnemers zodanig op, dat ze kunnen doorstromen naar de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht. Enkele huidige jeugdspelers van de FC Utrecht Academie zijn ooit bij Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht begonnen!" 

Voor inschrijving voor het volgende seizoen én informatie over Voetbal- en Keepersschool Regio Utrecht kunt u terecht op de website www.voetbalschoolutrecht.nl