FC Utrecht versterkt zich met Danny Verbeek

17 juni 2014
Flankspeler komt op huurbasis over van Standard Luik. 'Blij met stap naar deze mooie, grote club.'

De voorhoede van FC Utrecht is van een kwaliteitsimpuls voorzien. De club uit de Domstad heeft zich versterkt met Danny Verbeek. De 23-jarige flankspits wordt voor één seizoen gehuurd van de Belgische topclub Standard Luik. FC Utrecht heeft bovendien een optie tot koop op de jonge aanvaller bedwongen.

Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff is in zijn nopjes met de komst van de rappe Verbeek. “Het was duidelijk dat onze voorste linie van nieuw elan moest worden voorzien. Dat hebben we in de persoon van Danny gevonden”, aldus De Kruijff. “Danny is een buitenspeler die vanaf beide flanken kan spelen. Hij legt veel energie in zijn spel en is een jongen die in onze manier van spelen uitstekend past. Nadat hij als tiener bij FC Den Bosch al veel indruk maakte in de Jupiler League, heeft hij de afgelopen seizoenen op huurbasis bij NAC Breda bewezen het niveau van de Eredivisie aan te kunnen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Danny zich in Utrecht verder ontwikkelt en dat hij van waarde wordt voor de ploeg.”

Verbeek maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het vlaggenschip van FC Den Bosch, waarvoor hij 100 keer uitkwam in de competitie en de play-offs, om vervolgens de overstap te maken naar de Belgische topclub Standard Luik. Door de club uit Wallonië werd hij de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan NAC Breda. Voor die ploeg speelde Verbeek 53 Eredivisiewedstrijden, waarin hij negen doelpunten maakte.

“Van de gesprekken die ik voerde met trainer/coach Robby Alflen, werd ik direct erg enthousiast”, vertelt Danny Verbeek. “Bij FC Utrecht is het streven om attractief en aanvallend voetbal te gaan spelen, zo vertelde hij me. Dat past uitstekend bij mij, als aanvallend ingestelde speler. Wat ik daarnaast heel mooi vind, is dat FC Utrecht een echte volksclub is. Het is een mooie, grote club. Ik kan bijna niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen.”