FC Utrecht O10 schittert op toernooi in Duitsland

08 juni 2014
Op het Internationale Toernooi om de Immobiliencup in Hannover heeft de jongste ploeg van de FC Utrecht Academie een schitterende zevende plaats behaald met als klap op de vuurpijl een 1-0 overwinning op het grote Internazionale.
De jongste spelers van de FC Utrecht Academie speelden op 7 en 8 juni het laatste toernooi van dit seizoen in Duitsland, in Hannover om precies te zijn. Maar liefst 48 ploegen uit zestien verschillende landen reisden af naar Duitsland om deel te nemen aan de Immobilien Cup. Een aantal sterke topclubs was aanwezig op dit toernooi; Benfica Lissabon, Internazionale, Ajax, Valencia FC, Hannover 96, Dinamo Zagreb, 1. FC Nürnberg, Lierse SK en CF Cluj was een greep uit het sterke deelnemersveld. FC Utrecht onder 10 schitterde binnen én buiten het veld en behaalde, mede door een onvergetelijke overwinning op Internazionale, een zeer verdienstelijke zevende plaats.

Op vrijdagavond werden de spelers opgepikt bij het hotel door de ouders en spelers van de gastgezinnen waar de spelers dit weekend zouden verblijven. Een nieuwe spannende ervaring voor de spelers, maar na de eerste kennismaking leek de meeste spanning wel verdwenen. FC Utrecht begon goed aan het toernooi door het goed spelende Rapid Wien met 1-0 te verslaan. Vervolgens wisten de Domstedelingen ook Käpylän Pallo, SC Riesa en HSC Hannover aan banden te leggen en wist het met 13 gemaakte doelpunten en geen één tegengoal overtuigend de volgende ronde te bereiken.

In de volgende ronde, wederom een poule, trof FC Utrecht in SC Frohnauer en Hallscher twee tamelijk onbekende ploegen. Topclub Benfica uit Lissabon maakte de groep compleet. Utrecht won wederom zijn eerste wedstrijd met 1-0 waarna de topwedstrijd tegen Benfica op het programma stond. Lang wist FC Utrecht stand te houden tegen de technisch vaardige spelers van Benfica. De uitblinkende keeper van FC Utrecht wist op fraaie wijze nog een penalty te stoppen, maar de druk van de Portugezen bleef toenemen en er werd uiteindelijk terecht verloren van de, wat later zou blijken, kampioen van het toernooi. De derde wedstrijd werd in winst omgezet wat plaatsing voor de laatste acht betekende.

Waar de spelers stiekem al op hoopten kwam uit; FC Utrecht kwam in een schitterende poule met het Italiaanse Internazionale, het Spaanse Valencia CF en het Kroatische Dinamo Zagreb. De eerste wedstrijd van deze poule tegen Internationale zou te boek gaan als een onvergetelijke wedstrijd voor de tot op het bot gemotiveerde Utrechters. Vol passie en strijd, druk naar voren aamgemoedigd door een groot aantal toeschouwers wist FC Utrecht zich naar een 1-0 overwinning te knokken. Dat een groot aantal toeschouwers FC Utrecht verbaal ondersteunde met luid kabaal en leuke liedjes bewees maar hoe FC Utrecht de sympatie van veel buitenlandse supporters gewonnen had.

Na deze memorabele wedstrijd volgde twee lastige wedstrijden tegen de goed voetballende spelers van Dinamo Zagreb en Valencia CF. De tweede wedstrijd werd terecht met 0-3 verloren van Dinamo Zagreb. Tegen Valencia hield FC Utrecht op karakter lang stand tegen de technisch zeer begaafde spelers van de Spaanse topclub, maar moest zich – na een discutabel optreden van de scheidsrechter – gewonnen geven aan de Spanjaarden. Na de eerste tegengoal was het verzet gebroken en wist Valencia verder uit te lopen naar een 0-3 overwinning.

Na de zeer leerzame en uitdagende wedstrijden tegen deze topclubs sloot FC Utrecht het toernooi af met een wedstrijd om 7de en 8ste plaats tegen het Duitse Hannover ’96. Wederom werd er onder het toeziend oog van veel buitenlandse FC Utrecht aanhangers een vermakelijke pot op de mat gelegd door de fanatieke FC Utrecht spelers. FC Utrecht wist, via een fantastische vrije bal, een verdiende zevende plaats binnen te halen.

Het toernooi was in meerdere opzichten zeer leerzaam, uitdagend en succesvol. Het slapen bij Duitse gastgezinnen, het spelen tegen Europese topclubs en het spelen onder druk voor veel toeschouwers maakten er een fantastische seizoensafsluiting van. Enige smet op het weekend was de armbreuk van Mees. De breuk lijkt mee te vallen en Mees hoopt over een paar weken weer mee te trainen!