In het nieuwe seizoen speelt Aleksandar Bjelica op huurbasis voor Sparta Rotterdam. De 20-jarige linksbenige verdediger wordt door FC Utrecht tijdelijk bij de Kasteelheren gestald om ervaring op te doen. Bjelica kwam dit seizoen vijf keer als invaller binnen de lijnen.

Aleksandar Bjelica maakte dit seizoen zijn eerste seizoen mee bij het eerste elftal van FC Utrecht. “Ik kwam dit seizoen over van O19 en heb mogen proeven aan het echte werk”, zegt de Servische verdediger, die enkele jaren geleden werd overgenomen van ADO Den Haag. “Door veel te spelen, word ik een betere voetballer. Sparta is daarbij een fantastische club met historie en een trouwe achterban. Ik ga naar Sparta om prijzen te pakken. Van mij mag het nieuwe seizoen beginnen.”

Het is voor ons van belang dat jonge spelers, als zij eraan toe zijn, ervaring opdoen op een goed niveau”, licht Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff het tijdelijke vertrek van Bjelica toe. “Sparta is een mooie club, die altijd de ambitie heeft om bovenin de Jupiler League mee te spelen. Spelen voor de prijzen in een competitie waar zowel fysiek als voetballend veel gevraagd wordt van een jonge speler, komt de ontwikkeling van in dit geval Aleksandar ten goede.”