FC Utrecht reist maandag met de voltallige selectie af. Dit wil zeggen dat ook de geblesseerden deel uitmaken van de groep die onder de Spaanse zon een trainingskamp afwerkt. De selectie wordt aangevuld met de O19-spelers Cedric Badjeck, Gyrano Kerk en Sofian Amrabat, en de beloftenspelers Yannick Cortie en Sean Klaiber.

Doordat de selectie compleet aanwezig is in Spanje, wordt voorkomen dat de medische staf opgesplitst hoeft te worden. Nu kan de volledige medische staf in Spanje de gehele dag en avond de benodigde zorg bieden aan de voetballers van FC Utrecht. Jacob Mulenga, Cedric van der Gun, Johan Mårtensson en Edouard Duplan werken naar het einde van hun herstel toe. Voor Willem Janssen ligt dit iets anders; hij is nog geruime tijd uit de roulatie.

Ook Marcus Nilsson, die lange tijd met blessureleed kampte, gaat mee naar Spanje. De Zweed kan hier de nodige trainingsminuten maken, waarna hij bij terugkomst in Nederland in aanmerking komt voor verhuur.

De selectie van Jan Wouters krijgt tijdens het trainingskamp bezoek van een groep business-relaties die FC Utrecht achterna reist. Dit gezelschap van ruim veertig relaties voegt zich vanaf vrijdag bij de selectie en woont de wedstrijd op zaterdag, tegen het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger, bij. Mede door de ondersteuning van deze relaties en de steun van sponsoring is de buitenlandse trip van FC Utrecht mogelijk gemaakt.