Jong FC Utrecht heeft de laatste wedstrijd van het jaar niet weten te winnen. In de oefenwedstrijd bij Jong PEC Zwolle werd het 2-1 voor de thuisploeg. Voor de Utrechtse beloften scoorde Remco van Wingerden. FC Utrecht O19-speler Bart Ramselaar maakte in deze wedstrijd zijn debuut bij de beloften.

In het Zwolse IJsseldelta stadion nam Jong PEC Zwolle vanaf de aftrap het initiatief. De thuisploeg speelde in een hoog tempo met veel diepgang. Al vroeg in de wedstrijd moest Kenny Teijsse op de lijn redden, nadat keeper Paul van der Helm al was gepasseerd. Even later kon Van der Helm een afstandschot van Youssef Fennich tot corner verwerken. Daarna kwamen er twee kansen voor Jong FC Utrecht. Kevin van Kippersluis kon met zijn hoofd net niet voldoende richting geven en kopte een keer op de lat en een keer over het doel.

Goals
In de 26ste minuut kwam Zwolle verdiend op voorsprong door een goal van Kadir Ustra. De thuisploeg had op dat moment het veldoverwicht en liet het beste voetbal zien. Na de tegengoal wist FC Utrecht zich te herpakken en kwam het meer in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 37ste minuut in de gelijkmaker. Remco van Wingerden, terug van een blessure, scoorde met het hoofd, uit een corner van Kevin van Kippersluis: 1-1. Vlak voor rust kreeg Kenny Teijsse nog een kans uit een vrije trap van Van Kippersluis, maar de verdediger kopte net over. Gezien het spelbeeld was 1-1 ook een terechte ruststand.

Tweede helft
De tweede helft leek voor de Utrechtse beloften, met kansen voor Nassir el Aissati, Soufyan Moro en Van Wingerden. Zoals vaker dit seizoen lag het gevaar in de counter. De Japanse testspeler Hiroki Sugashima van PEC Zwolle werd diep gestuurd en ging alleen op keeper Van der Helm af. Van der Helm tikte de bal weg voor de voeten van de Japanner, maar deze kwam ten val en kreeg een penalty mee. Adil Thouna profiteerde van de strafschopstip van deze kans en schoot onberispelijk de 2-1 binnen. Daarna volgden nog wel kansen voor FC Utrecht, dat door wat verschuivingen in het veld met extra druk naar voren ging spelen. Goals vielen er echter niet meer.

Het was een nuttige oefenwedstrijd voor Jong FC Utrecht tegen een goede tegenstander. PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd, waarna Utrecht beter in de wedstrijd kwam. Beide ploegen voetbalden fris en in een hoog tempo, waardoor een aantrekkelijke wedstrijd ontstond. De ploeg van Ab Plugboer traint nog tot en met vrijdag, daarna is het winterstop.