Liefst drie oefenduels staan deze week op het programma. Vanavond (dinsdag) staat het jaarlijkse duel tegen een regioteam gevormd door spelers van de amateurverenigingen v.v. De Meern, SCH'44 en PVCV op het programma. Plaats van handeling is Sportpark Fletiomare-Oost in Vleuten. Het duel begint om 19.00 uur.

Het eerste oefenduel van het seizoen werd zaterdag door FC Utrecht met 3-1 gewonnen. In Soesterberg was een regioteam de tegenstander. Liefst 22 spelers kwamen in actie. Jacob Mulenga, Tommy Oar en Michael Zullo ontbreken nog bij FC Utrecht. Yassin Ayoub en Jens Toornstra hebben de training hervat, maar komen vanavond nog niet in actie.

Oefenduels in de provincie, in voorbereiding op de seizoenstart, geven de voetballiefhebber de mogelijkheid om de nieuwe selectie van FC Utrecht aan het werk te zien. De bekende gezichten, maar ook de minder bekende jonge talentvolle voetballers en eventuele nieuwelingen. Na afloop van deze duels zijn de spelers en trainers van FC Utrecht toegankelijk voor een handtekening, een foto en een praatje.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten voor volwassenen 8 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar oud betalen 4 euro per kaart. De organisatie doet aan supporters uit de regio het verzoek om zoveel mogelijk op de fiets te komen, in verband met een beperkt aantal parkeerplaatsen.