Liefst twaalf keer trof FC Utrecht dinsdagavond in Vleuten doel in het traditionele oefenduel tegen een regioteam bestaande uit spelers van de clubs SCH’44, PVCV en v.v. De Meern. Edouard Duplan schreef de grootste productie op zijn naam. De Fransman scoorde vier keer.

Evenals zaterdagmiddag in Soesterberg ging FC Utrecht furieus van start. Waar Kenny Teijsse zaterdag al vroeg het openingsdoelpunt maakte, was het ditmaal Bob Schepers die snel scoorde. Enkele minuten nadat de bal aan het rollen was gebracht, begon de flegmatieke vleugelspeler aan een solo die hij afrondde met een schot in de korte hoek.

In tegenstelling tot het duel van zaterdag, stokte de productie dinsdagavond niet. Voorin waren Edouard Duplan en Cedric van der Gun op dreef evenals de aanvallend ingestelde middenvelders Yoshiaki Takagi en Bob Schepers. De ene aanval was nog mooier dan de ander.

Doelpuntenproductie
Van der Gun leek kort na de openingstreffer van Bob Schepers een kopie te maken van deze treffer, maar bediende Yoshiaki Takagi die beheerst binnenschoof: 0-2. Ook bij de vier doelpunten die volgden, was de nieuwe aanvoerder van FC Utrecht betrokken. Na een één-twee met Elroy Pappot bediende hij Edouard Duplan voor 0-3. Bij de 0-4 dook Van der Gun bewust onder een dieptebal door, waardoor de Franse aanvaller vrij baan had naar het doel: 0-4. De 0-5 en 0-7 schreef Van der Gun op zijn eigen naam. Eerst schatte hij een hoekschop op waarde bij de eerste paal, om vervolgens een lange voorzet van Schepers vanaf de linkerkant van het veld bij de tweede paal binnen te leggen. De 0-6 werd tussendoor gemaakt door Duplan, op aangeven van Yoshiaki Takagi. Nog voor rust kwam FC Utrecht op 0-8. Mark van der Maarel stuurde Edouard Duplan met een bekeken balletje richting doel. Duplan maakte het fraai af met een wippertje.

Nieuwe ploeg
Na rust koos Jan Wouters ervoor om in twee etappes te wisselen. Een drietal spelers bleef in de kleedkamer achter. Zeven spelers kwamen een kwartier na rust in de ploeg. Onder hen Jens Toornstra, die direct liet zien weer terug te zijn. Met een bekeken boogbal passeerde hij op aangeven van Yassin Ayoub de doelman van het regioteam: 0-9.

Mark Diemers had kort daarvoor de negende Utrechtse treffer op zijn schoen. Nadat Van der Gun gevloerd was in het strafschopgebied, mocht de middenvelder aanleggen vanaf elf meter. Zijn inzet werd echter gekeerd.

De drie laatste doelpunten van de wedstrijd kwamen op naam van jonge talentvolle spelers. Soufian Moro maakte 0-10, Romano van der Stoep 0-11 en Yannick Cortie 0-12.

Tegenvaller
Dave Bulthuis moest al vroeg in de wedstrijd afhaken met een blessure aan zijn bovenbeen. Het lijkt op een hamstringblessure. De komende dagen neemt de verdediger rust, waarna gekeken gaat worden naar de ernst van de kwetsuur.

Regioteam Vleuten/De Meern/Harmelen – FC Utrecht (0-8) 0-12

0-1, Bob Schepers
0-2, Yoshiaki Takagi
0-3, Edouard Duplan
0-4, Edouard Duplan
0-5, Cedric van der Gun
0-6, Edouard Duplan
0-7, Cedric van der Gun