FC Utrecht-middenvelders Yassin Ayoub en Jens Toornstra hebben maandag de training hervat. Ayoub trainde binnen en verscheen kort op het trainingsveld. Jens Toornstra bleef binnen, maar gaat later in de week naar buiten. De tweevoudig international komt vrijdag in actie in het oefenduel tegen SV Houten.

De training
De maandagmiddagtraining stond voor de rest van de selectie van FC Utrecht in het teken van conditioneel werk. Zo werd de welbekende piepjestest afgewerkt. Dave Bulthuis hield het loopwerk het langst vol.

Ondanks het vele loopwerk tijdens de training, stapte Yoshiaki Takagi met een glimlach en voldaan van het veld. “Ik heb lekker getraind, ja”, aldus de Japanner die volledig hersteld is van een polsbreuk die hem vorig seizoen de eindfase van de competitie kostte.

Kees Luijckx meldde zich voor het eerste op het trainingsveld van FC Utrecht. Luijckx speelde de voorbije drie seizoenen voor NAC Breda en heeft op dit moment geen werkgever. De komende tijd traint de verdediger annex middenvelder met FC Utrecht mee.

EK onder 19
Ayoub speelde in de maand juni kwalificatiewedstrijden voor het EK in Litouwen met Nederland onder 19. Met succes, want dit elftal plaatste zich voor het toernooi dat eind juli wordt gespeeld. Ayoub is opgenomen in de voorselectie en krijgt eerdaags te horen of hij mee gaat naar de eindronde.