FC Utrecht heeft de verbintenissen met middenvelder Elroy Pappot (20) en linksback Kenny Teijsse (20) opengebroken. Beiden hadden nog een contract tot 2014. Met de jeugdige spelers is een contract voor twee jaar met een optie voor een derde jaar overeengekomen. De twee jeugdspelers stromen dit jaar vanuit de beloften definitief door naar de A-selectie van FC Utrecht.

Mentaliteit
“We zijn trots dat we opnieuw twee exponenten van de FC Utrecht Academie, de jeugdopleiding van FC Utrecht, voor meerdere jaren kunnen vastleggen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Het past in het beleid van de club om in onze selectie naast de kern van ervaren spelers jaarlijks een aantal eigen opgeleide spelers met kwaliteiten in te laten stromen. Op die manier kunnen de jonge voetballers zich sneller ontwikkelen, wat het bestaansrecht van de jeugdopleiding bewijst. Onze jeugdspelers moeten een kans krijgen op het hoogste niveau, want daar leiden we hen tenslotte voor op. Elroy Pappot en Kenny Teijsse zijn bovendien frisse jongens met de mentaliteit en inzet die het Utrechtse publiek graag ziet.”

Ontwikkeld
“Voor beide spelers geldt dat zij zich afgelopen jaar goed hebben ontwikkeld”, meent Edwin de Kruijff, Hoofd Scouting en Spelerszaken a.i. “Kenny heeft het afgelopen half jaar stappen gemaakt tijdens zijn verhuurperiode bij eerstedivisionist FC Oss. Met zijn aanstekelijk enthousiasme, inzet en werklust is hij een echte FC Utrecht-speler. Bij de A-selectie moet hij zich komend seizoen verder ontwikkelen.” Dat geldt ook voor Elroy Pappot vindt De Kruijff. De middenvelder maakte afgelopen jaar zijn debuut in het eerste elftal. “Hij hield zich goed staande tussen de ervaren eredivisiespelers. Elroy was in de uitwedstrijd bij FC Zwolle zelfs basisspeler en bekroonde dat met een treffer. Zijn ontwikkeling en goede spel bij de beloften laat zien dat er potentie in zijn spel zit. Hij heeft veel loopvermogen en diepgang. In het systeem dat FC Utrecht speelt, kan hij op ‘10’ spelen of in de rol van één van de twee aanvaller”, zegt De Kruijff.

Prachtig
Beide spelers zijn verheugd met hun nieuwe contract. “Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen. Ik ben begonnen bij de D-tjes en nu kom ik bij de A-selectie terecht. Dat is toch prachtig”, zegt Elroy Pappot, die aan zijn negende seizoen bij FC Utrecht is begonnen. “Nu moet ik mij verder gaan ontwikkelen en zorgen dat ik een vaste waarde wordt in het eerste elftal. Dat is mijn doel.” Dat geldt ook voor Kenny Teijsse, die het afgelopen half jaar in de Jupiler League ervaring opdeed. “Ik ben door iedere week te spelen beter en sterker geworden”, vertelt de linksback. “Ik ben heel blij om nu een contract te kunnen tekenen en een plek bij de A-selectie te krijgen. Ik ga nu mijn vijfde seizoen in bij FC Utrecht en ik voel me hier erg thuis. Ik wil me graag gaan bewijzen op het hoogste niveau."