FC Utrecht neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op donderdag 18 juli op tegen ofwel het Albanese KF Laçi, ofwel FC Differdange 03 dat uitkomt in de hoogste divisie van het Luxemburgse voetbal. Uit het tweeluik tussen deze twee ploegen zal op donderdag 11 juli blijken wie definitief de tegenstander van FC Utrecht wordt.

Op dit moment wordt door FC Utrecht bekeken wat de mogelijke consequenties zijn van een uitwedstrijd in Albanië of in Luxemburg. De belangrijkste informatie voor nu op een rij.

Optie 1: KF Laçi – FC Utrecht
Mocht KF Laçi de tegenstander worden, dan wordt het duel KF Laçi – FC Utrecht niet gespeeld in Laç, maar in Korçë. Dit is één van de grotere steden in Albanië en is gelegen in het Oosten van het land nabij de grens met zowel Griekenland als Macedonië. Het eigen stadion van KF Laçi, Stadiumi Laçi, voldoet niet aan de eisen van de UEFA. In Tirana is het in deze periode van het jaar, met temperaturen tot 45 graden Celsius, te warm.

Om in Korçë te komen, kan gekozen worden om te vliegen op één van drie vliegvelden: Tirana (Albanië), Thessaloníki (Griekenland) en Ohrid (Macedonië). Wat de handigste route is voor mensen die afreizen, wordt op dit moment door FC Utrecht uitgezocht.

Optie 2: FC Differdange 03 – FC Utrecht
Of FC Utrecht speelt in het stadion van FC Differdange 03, mocht dit de tegenstander worden in de tweede voorronde, is erg twijfelachtig. De thuishaven van FC Differdange 03, Stade Municipal de la Ville de Differdange, biedt plaats aan slechts 2.400 supporters. De thuisclub moet minimaal 5% van de totale capaciteit aan plaatsen aan de bezoekende ploeg bieden, wat neerkomt op 140 kaarten.

FC Utrecht heeft het verzoek ingediend om in een groter stadion te spelen, zodat FC Utrecht meer uitsupporters mee kan nemen naar het mogelijk te spelen duel in Luxemburg. FC Utrecht zet in op zoveel mogelijk beschikbare kaarten. De kans is reëel dat gespeeld gaat worden in Stade Josy Barthel, op het moment dat het verzoek van FC Utrecht wordt ingewilligd. Dit stadion staat in de hoofdstad Luxemburg (stad).

Later meer op deze website.