De Hart van Utrecht Week 2013, de jaarlijkse afsluiting van alle maatschappelijke activiteiten van FC Utrecht, is dinsdag van start gegaan. De hele week vinden allerlei sportactiviteiten plaats in Stadion Galgenwaard en op Sportcomplex Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht. Met de Hart van Utrecht Week komt ook op maatschappelijk vlak een einde aan een mooi seizoen 2012/2013. De volgende activiteiten vinden de komende week plaats:

Dinsdag 28 mei: Sportdag Playing for Succes
Dit sportevenement wordt georganiseerd voor alle Playing for Succes-deelnemers van de laatste twee jaar en vindt plaats in Stadion Galgenwaard. Met onder andere een opblaasbaar doelschietspel is er voor de deelnemers van alles te doen.

Woensdag 29 mei: Finales Fairplay Cup
Tien amateurclubs uit Utrecht hebben met hun E- en F-pupillen het hele jaar aandacht besteed aan sportiviteit en respect. Dit gebeurde in het kader van het project Verbinden door Voetbal van de Hogeschool Utrecht. Een onderdeel hiervan waren twee grote toernooien. De finales van deze Fairplay Cup worden op Sportcomplex Zoudenbalch gespeeld.

Donderdag 30 mei: Klein Galgenwaard Toernooi
Een aantal partners en relaties van Stichting Klein Galgenwaard speelt een onderling toernooi in Stadion Galgenwaard. Deze stichting van oud-speler Jean-Paul de Jong wil door middel van sport achtergestelde groepen betrokken houden bij de maatschappij.

Vrijdag 31 mei: Scoren voor Gezondheid SG Maarsbergen
Dit voetbaltoernooi dat plaatsvindt in Stadion Galgenwaard is volledig georganiseerd door Scholengemeenschap Maarsbergen. Naast een toernooi met vijf teams, krijgen zij tevens een rondleiding langs de kleedkamers van FC Utrecht, het spelershome en het FC Utrecht Museum.

Zondag 2 juni: Finaledag Junior Tigertoernooi
In drie voorrondes van het Junior Tigertoernooi hebben acht teams zich geplaatst voor de finaledag. Deze finale dag wordt gespeeld op het veld van Stadion Galgenwaard. Naast de toernooiwinst, spelen de teams ook om een Fairplay Cup.