FC Utrecht heeft zondag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo afscheid genomen van Jan Wuytens, Edouard Duplan, Anouar Kali, Erik Cummins en teammanager Ton de Kruijk. Het viertal spelers gaat op zoek naar een nieuwe club om hun carrière te vervolgen. Teammanager Ton de Kruijk gaat zich volledig richten op zijn werk bij de politie en FC Utrecht gaat verder met een teammanager die fulltime beschikbaar is voor de club. De vier spelers en Ton de Kruijk werden stuk voor stuk door algemeen directeur Wilco van Schaik bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren en hij wenste hen veel succes voor de toekomst.

Dit is het vierde seizoen voor Ton de Kruijk als teammanager. Hij regelt alle zaken rond het eerste elftal, waardoor de spelers en de trainers zich op het voetbal kunnen concentreren. De Kruijk, die van 1976 tot 1988 in het eerste team van FC Utrecht speelde, was naast de werkzaamheden voor de club ook werkzaam als wijkagent in Vleuterweide.

Doelman Erik Cummins speelde afgelopen seizoenen drie wedstrijden in het eerste elftal. Met Jong FC Utrecht werd hij in het seizoen 2010/11 kampioen in de Eerste Divisie voor beloftenteams. De derde doelman van FC Utrecht gaat na enkele jaren bij FC Utrecht onder de lat te hebben gestaan op zoek naar een nieuwe club.

De Fransman Edouard Duplan kwam in 2010 over van Sparta Rotterdam en is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Stadion Galgenwaard. Hij speelde 92 wedstrijden voor FC Utrecht en scoorde hierin achttien keer. De supporters zullen hem voornamelijk herinneren aan de goals die hij voor FC Utrecht maakte tegen Ajax.

De geboren en getogen Utrechter Anouar Kali speelde jaren in de jeugdopleiding van FC Utrecht, voordat hij in het seizoen 2010/11 zijn debuut maakte in het eerste. In de drie seizoenen dat hij bij het eerste elftal zat speelde hij 52 wedstrijden en maakte hij twee goals.

Centrumverdediger Jan Wuytens werd in 2009 overgenomen van Heracles Almelo en speelde in totaal vier seizoenen voor FC Utrecht. Hierin speelde hij 141 wedstrijden en wist hij zeven keer te scoren. Eén van deze goals maakte hij in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax in het seizoen 2010/11.