FC Utrecht heeft met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. Hierdoor is FC Utrecht dit seizoen in de eindstand van de Eredivisie vijfde geworden met 63 punten en met het record aantal overwinningen van 19. Hierdoor speelt FC Utrecht in de eerste ronde van de play-offs voor de tweede voorronde van de Europa League tegen sc Heerenveen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en werden gemaakt door achtereenvolgens Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Jens Toornstra.

Hoofdtrainer Jan Wouters had Anouar Kali en Edouard Duplan niet in de basiself opgenomen. In hun plaats begonnen Johan Mårtensson en Tommy Oar aan het duel met Heracles Almelo. FC Utrecht speelde voor het eerst in het nieuwe blauwe uittenue. Voor de wedstrijd van zondagmiddag prijkte het portret van David di Tommaso op de rechterborst.

Eerste helft
Van het begin af aan zette FC Utrecht Heracles Almelo met soms oogstrelend voetbal onder grote druk. De eerste kans kwam al na vier minuten voor Jacob Mulenga na een fraaie dieptepass van Johan Mårtensson en een goede voorzet van Jens Toornstra. Even later kregen Cedric van der Gun en Mulenga doelkansen, maar hun schoten troffen geen doel. Heracles zette daar alleen een vlammend schot van Dragan Paljic tegenover. Zijn schot ging rakelings naast het doel van Robbin Ruiter.

Na ruim 20 minuten spelen werd Jan Wuytens in het strafschopgebied van Heracles onderuit getrokken bij een corner van Tommy Oar. Scheidsrechter Jochem Kamphuis zag er geen strafschop in. In het laatste deel van de eerste helft waren er nog een fraaie omhaal van Nana Asare, een afstandsschot van Jens Toornstra en een kopbal van Mike van der Hoorn te zien, maar het bleef 0-0.

Tweede helft

FC Utrecht ging door met aanvallen en al na een paar minuten verdween een schot van Asare vanaf de rand van het strafschopgebied net naast de linkerpaal van het Almelose doel. In de 54e minuut ontfutselde Mulenga de bal bij de zijlijn van Bart Schenkeveld en zette voor op de vrijstaande Van der Gun. Van der Gun schoof de bal beheerst in het lege doel en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

Na een uur spelen verwerkte Heracles doelman Remco Pasveer een vrije trap van Toornstra niet goed en de bal kwam bij Dave Bulthuis die op twee meter afstand van de doellijn stond. Zijn schot ging echter hoog over. Kort daarna voorkwam Robbin Ruiter de gelijkmaker van Heracles. Hij liep daarbij wel Lerin Duarte ondersteboven.

Ruime overwinning
In de 71e minuut gaf scheidsrechter Kamphuis FC Utrecht een strafschop, omdat Jacob Mulenga in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Het kostte boosdoener Jason Davidson de rode kaart. Mulenga nam de penalty zelf en scoorde beheerst. Twee minuten later werd het zelfs 3-0. Asare zette op rechts goed door en gaf een scherpe voorzet voor het doel van Heracles langs. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Jens Toornstra. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal achter Pasveer. De uitstekend spelende Mark van der Maarel werd even later door Toornstra vrijgezet voor Pasveer. Zijn schot verdween echter in de handen van de doelman van Heracles.

Publiekswissel
Vlak voor tijd kreeg de afscheidnemende Jan Wuytens een publiekswissel. Hij verliet onder luid applaus het veld. Na afloop van de wedstrijd werd ook afscheid genomen van de basisspelers Edouard Duplan, Anouar Kali, derde doelman Erik Cummins en teamcoördinator Ton de Kruijk.