FC Utrecht heeft wederom drie jonge talenten gecontracteerd. Laurens van der Voort (19), die sinds 2006 in de FC Utrecht Academie speelt, ondertekende zijn eerste verbintenis maandagavond tijdens de opnames van een radio-uitzending van Radio M Utrecht in de kleedkamer van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. Ook Jordy van der Winden (19) en Karim Loukili (16), die beiden overkomen van ADO Den Haag, tekenden hier hun eerste profcontract.

"Laurens is een vleugelverdediger uit onze eigen academie", zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee. "Hij kan zowel op links als op rechts worden ingezet." Van der voort tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen, en gaat spelen in Jong FC Utrecht.

Talentenscouting  
Van der Winden en Loukili komen, net als Aleksandar Bjelica vorig seizoen en Remco van Wingerden kortgelegen, over van ADO Den Haag. "Deze jongens zijn bij onze scouting opgevallen", licht Lee toe. "Naast langdurig eigen opgeleide spelers als Laurens van der Voort, willen wij ook zeer talentvolle spelers als Jordy en Karim aan de club binden voordat ze doorbreken. Wij gaan deze talenten met onze trainers, binnen onze huisstijl, verder ontwikkelen. Het doel is om hen binnen afzienbare tijd klaar te stomen voor een plaats bij het eerste elftal."

Henny Lee over de kwaliteiten van de aangetrokken talenten: "Jordy is een aanvallend ingestelde linkervleugelverdediger met een enorme drive. Zijn instelling en speelwijze passen goed bij de spelintenties die wij hebben. Karim is een talentvolle, intelligente en technisch vaardige middenvelder. Een nummer tien met scorend vermogen."

Jordy van der Winden heeft een contract getekend tot de zomer van 2015, met een optie voor nog één seizoen en gaat spelen in Jong FC Utrecht. Karim Loukili gaat spelen in FC Utrecht O17 en ondertekende een contract met de duur van drie seizoenen.