Deze zaterdag reisde FC Utrecht O17 met een nogal jong team af naar Nijmegen voor de kwartfinale van de beker tegen NEC/FC Oss B1. Uiteindelijk werden de ‘jonkies’ onder leiding van trainer/coach Mourad El Idrissi pas na strafschoppen uitgeschakeld, en dat mag zonder meer een goede prestatie worden genoemd. FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd en combineerde beter dan het team van NEC. Dit leidde tot een aantal goed opgezette aanvallen. Uit één zo’n aanval scoorde Ivo de Waal dan ook de 0-1 na een prima voorzet van Juninho Sandvliet. Daarna ging NEC uit een wat fysieker vaatje tappen en werden de Utrechters meer naar achteren gedreven. De uiteindelijke 1-1 was daarvan het gevolg, waarmee de ruststand was bereikt.

In de tweede helft was Utrecht even niet bij de les, en kon een NEC-er al snel na rust door de Utrecht defensie slalommen en de 2-1 aantekenen. Utrecht was wel even aangeslagen en toen NEC de 3-1 scoorde uit een aanval waaraan buitenspel aan voorafging leek de wedstrijd gespeeld. FC Utrecht kreeg echter weer hoop toen Jerreau Farel Cairo een vrije trap feilloos binnen schoot. Utrecht pakte het spel van de eerste helft weer op en kreeg vlak voor tijd loon naar werken: Ivo de Waal schoot de toegekende strafschop prima binnen. Het eindsignaal liet niet lang op zich wachten, 3-3 dus en meteen strafschoppen. Helaas voor Utrecht was keeper Bodhi Prinssen kansloos op de Nijmeegse strafschoppen en mistte Utrecht twee strafschoppen zodat bij 4-2 het pleit was beslecht en NEC/FC Oss zich halve finalist mocht noemen.

“20  0-1  Ivo de Waal (assist Juninho Sandvliet)
“28  1-1  Urlyson Hamer
“41  2-1  Cihat Cilek
“48  3-1  Cihat Cilek
“50  3-2  Jerreau Farel Cairo
“79  3-3  ivo de Waal (strafschop)

Opstelling FC Utrecht O17:  Jordi Keimpema (“48  Bodhi Prinssen), Aaron Böck, Jesse Wammes (“67 Michael Soepnel), Enrique Emerencia, Tim Brinkman (“42  Wessel Rietveld), Tijn Wicherink, Thomas Heideman (“72 Virgil Smith), Jerreau Farel Cairo, Emre Bal, Ivo de Waal, Juninho Sandvliet.