Een sterk verjongd FC Utrecht heeft NAC Breda met 3-0 verslagen. Mike van der Hoorn en Jens Toornstra scoorden in het begin van de eerste helft. Halverwege de tweede helft maakte Edouard Duplan het derde doelpunt op aangeven van debutant Romano van der Stoep.

Voor de aanvang van het duel had de ploeg uit Breda 16 punten minder dan FC Utrecht en stond vijf plaatsen lager op de ranglijst. NAC is voor FC Utrecht echter geen gemakkelijke tegenstander, want slechts 14 van de 32 voorgaande thuiswedstrijden werden gewonnen. Trainer Jan Wouters kon wegens een schorsing geen beroep doen op Jan Wuytens en Anouar Kali. In hun plaats speelden Kai Heerings en Johan Mårtensson. Michael Zullo en Leon de Kogel stonden in de basis als vervangers van de geblesseerden Dave Bulthuis (hamstring) en de grieperige Jacob Mulenga. Het was voor Nana Asare zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van FC Utrecht.

Eerste helft
FC Utrecht begon voortvarend aan het duel. Al in de tweede minuut stelde Tommy Oar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar met een venijnig schot op de proef. Kort daarna moest FC Utrecht keeper Robbin Ruiter in actie komen om de doorgebroken Nemanja Gudelj van het scoren af te houden. Na ruim tien minuten rondde Jens Toornstra een goedlopende Utrechtse aanval af met een hard schot, maar dat ging net naast het Bredase doel.

1-0
In de 14e minuut nam Toornstra op links een vrije trap ter hoogte van het Bredase strafschopgebied en plaatste de bal precies op het hoofd van de aanstormende Mike van der Hoorn. Van der Hoorn knikte de bal snoeihard achter doelman Ten Rouwelaar: 1-0.

2-0
Een paar minuten later maakte Jens Toornstra 2-0 voor FC Utrecht. Hij schoof een voorzet van Mark van der Maarel in de korte hoek van het NAC-doel. Dit was de kroon op zijn harde werken. Daarna bleef FC Utrecht druk zetten op NAC. Vlak voor rust was het bijna 3-0 geworden. Een snoeiharde vrije trap van Leon de Kogel belandde op de onderkant van de lat en sprong terug in het veld. In de scrimmage die toen ontstond verdween de bal over de doellijn. De treffer van Van der Hoorn werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

Tweede helft
Na de rust ging FC Utrecht onverdroten door. Al na een paar minuten kreeg Nana Asare een kans nadat hij de bal van Toornstra had gekregen. Zijn niet al te sterke schot verdween in de handen van Ten Rouwelaar. Daarna kreeg NAC twee mogelijkheden. Eerst stopte Ruiter een schot van Sepp de Roover en even later verprutste Jordy Buijs een niet te missen doelkans toen hij alleen voor Ruiter opdook.

Debuut
Twintig minuten voor tijd kwam FC Utrecht O19-speler Romano van der Stoep in het veld. Hij debuteerde op glansvolle wijze. Bij zijn eerste actie trof hij bijna doel, maar zijn schot verdween in het zijnet. Even later bereidde hij de 3-0 voor. Hij speelde Eric Botteghin uit en gaf een prima voorzet, waardoor Duplan de bal alleen maar in hoefde te tikken. Daarna was de wedstrijd gespeeld, al moest Ruiter nog wel de bal van de voeten van de uitgebroken Rick ten Voorde plukken en een kopbal van Anthony Lurling onschadelijk maken. Vlak voor tijd mocht ook Soufian Moro (Jong FC Utrecht) zijn debuut maken.

Eigen jeugd
FC Utrecht won met duidelijke cijfers van NAC Breda. Het verjongde team, met zes spelers uit de eigen jeugdopleiding, hoefde zich daar niet eens bovenmatig voor in te spannen. Voor Jan Wouters heeft de uitslag een feestelijk tintje, omdat het zijn vijftigste overwinning als coach in de Eredivisie was. FC Utrecht heeft nu 54 punten uit 31 wedstrijden en heeft maar één punt achterstand op het op de vijfde plaats staande FC Twente.