De oefenwedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Olympisch kampioen USA wordt dinsdagavond om 19.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live. Daarnaast is de wedstrijd ook gratis en voor iedereen te bekijken op www.Eredivisie.nl. Het is de eerste keer dat een interland van de Oranjevrouwen op eigen bodem live wordt uitgezonden op een landelijk kanaal. 
 
Team USA geldt al jaren als grootmacht in het internationale vrouwenvoetbal. Nadat het team in 1991 het allereerste WK vrouwen won, veroverde het een nieuwe wereldtitel in 1999 en liefst vier Olympische titels waarvan de laatste afgelopen zomer in Londen. Mede dankzij deze successen is Team USA al vijf jaar onafgebroken de nummer één op de FIFA-ranking.

De OranjeLeeuwinnen spelen deze zomer het Europees Kampioenschap in Zweden. De oefenwedstrijd tegen Team USA, nummer 1 van de wereld, geldt als ultieme test voor Oranje, de nummer 14 van de internationale ranglijst. Deze topinterland zal gespeeld worden in het ADO Den Haag stadion.

Kaarten voor de wedstrijd zijn nog steeds verkrijgbaar via de Primera-verkooppunten van TicketBox, OnsOranje.nl en de administratie van ADO Den Haag. De toegangsprijs voor alle vakken bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 10,00. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt slechts € 4,00 voor een kaartje. Kaarten zijn ook beschikbaar bij de stadionkassa’s, deze zijn vanaf 17.30 geopend.