FC Utrecht O19 speelt vanavond op Sportcomplex Varkenoord in Rotterdam de halve finale van de bekercompetitie tegen RJO/FE Feyenoord A1. De ploeg van trainer Robin Pronk bereikte de halve finale door in de kwartfinale FC Groningen/Cambuur A1 te verslaan. Na een stand van 2-2 na negentig minuten, werden de Groningers uiteindelijk met penalty's verslagen. Feyenoord A1 bereikte de halve finale door Ajax A1 op De Toekomst in Amsterdam met 2-0 te verslaan.

Volgens Robin Pronk is het spelen van dit soort wedstrijden altijd speciaal. “Het is de derde keer op rij dat O19 ver komt in het bekertoernooi, het begint een soort traditie te worden”, zegt Pronk. “Dat past ook bij een club als FC Utrecht, met een bepaalde bekerhistorie. Maar het belangrijkste is dat de jongens op hoog niveau dit soort wedstrijden spelen, waar een bepaalde spanning en verwachtingspatroon bij komen kijken. In het kader van het opleiden en ontwikkelen van spelers is dit alleen maar goed. En als je wint speel je op 1 juni een nog mooiere wedstrijd, tegen PSV A1. Een goede zaak voor de jongens en de uitstraling van de club en jeugdopleiding.”

“Bij winst bereiken we de finale en kunnen we de beker winnen, dus de verwachtingen zijn hoog”, vervolgt de jeugdtrainer. “Het zal een spannende wedstrijd worden. Feyenoord is de favoriet. Zij spelen thuis en staan hoog in de competitie. Ze hebben dit seizoen ook al twee keer van ons gewonnen. Maar dat zegt verder niks, het blijft voetbal. Onder de jongens leeft de wedstrijd in ieder geval flink. Je begint dit bekertoernooi met poulewedstrijden. Die winnen we dan en vervolgens verslaan we ook Excelsior A1 en FC Groningen/Cambuur A1. Hoe verder je dan in zo’n toernooi komt, hoe meer het gaat leven binnen de groep.”

In de halve finale kan Robin Pronk beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Enkel Myenty Abena en Menno Heus ontbreken. Zij zijn beiden al een lange tijd geblesseerd. De halve finale tegen Feyenoord A1 wordt gespeeld op Sportcomplex Varkenoord (Olympiaweg 74-76 3078 HT Rotterdam). De wedstrijd begint om 17.00 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.