De teleurstelling na afloop van de halve finale om de Nike Cup was groot in het Utrechtse kamp. Na negentig minuten voetbal (2-2) en een penaltyserie is het Feyenoord O19 die de bekerfinale gaat spelen tegen PSV A1. De ploeg van trainer Robin Pronk was in staat een uur lang te domineren, maar moest als gevolg van persoonlijke fouten terrein prijsgeven en stond uiteindelijk met lege handen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd waren twee aftastende ploegen te zien, die allebei op zoek waren naar een mogelijkheid om het voortouw te nemen. Opbouwend zat het in die fase aan Utrechtse kant wel goed, beter dan bij de Rotterdammers. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden en na 25 minuten spelen tot de voorsprong voor FC Utrecht O19. Na een uiterst fraaie combinatie, die begon bij Romano van der Stoep en via Hamza Boukhari eindigde bij Rodney Antwi, zette laatstgenoemde zijn ploeg verdiend op voorsprong.

Weer raak
En drie minuten later was het weer raak voor FC Utrecht O19. Nu begon de actie aan de rechterkant, bij Daniel van Son. Hij zette zijn tegenstander goed onder druk en veroverde daardoor de bal. Van Son bezorgde deze in de voeten van Romano van der Stoep. De spits had een vrije doortocht en maakte er zonder moeite 0-2 van.

Feyenoord had in de eerste helft duidelijk grote moeite om tot opbouwen te komen. Dat was een verdienste van de gehele Utrechtse ploeg. Het duurde tot de 39e minuut voordat de Rotterdammers tot een eerste echt grote kans kwamen. Uit een corner werd de bal hoog over het doel van Mike Havekotte geschoten. De ploegen gingen rusten bij een 0-2 stand.

Tweede helft

De tweede helft was het te verwachten dat Feyenoord meer zou komen. Dat zou voor Utrecht ook mogelijkheden moeten geven, wat ook gebeurde. Romano van der Stoep kwam in een vrije scoringspositie, maar raakte de paal. De rebound van Daniel van Son ging helaas over. Feyenoord had nog steeds niet veel te melden. Tot twintig minuten voor tijd. Niet kordaat genoeg ingrijpen maakte dat doelman Mike Havekotte de bal moest lossen. Hij claimde door een Rotterdamse aanvaller te zijn gehinderd, maar daar was geen sprake van en scheidsrechter Ruperti liet doorspelen. De bal werd door Wessel Dammers zonder aarzelen ingekopt: 1-2.

Feyenoord rook zijn kans en speelde in de laatste twintig minuten alles of niets. En dat betaalde zich uit. Simpel balverlies bij Gyrano Kerk op het middenveld leidde de Rotterdamse aanval in, die de gelijkmaker opleverde. Het was weer Wessel Dammers die het vonnis voltrok. Hij prikte in de 74e minuut zijn tweede treffer en Feyenoords gelijkmaker binnen.

Lange bal
FC Utrecht vergat in de laatste fase van de wedstrijd te voetballen, waardoor veelvuldig de lange bal werd gespeeld. Van goed voetbal was van beide ploegen geen sprake meer. Vlak voor het eindsignaal ging FC Utrecht nog door het oog van de naald, toen de bal tijdens een Rotterdamse aanval door Aleksandar Bjelica nog maar net met het hoofd kon worden beroerd. Daardoor zeilde de bal voorlangs en bleef het 2-2.

Scheidsrechter Ruperti maakte er na 90 minuten en vijf minuten blessuretijd een einde aan. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Daarin waren de Rotterdammers iets meer bedreven. Aan Utrechtse zijde misten, de voor Hamza Boukhari ingevallen, Cedric Badjeck en de goed spelende Sean Klaiber vanaf de strafschopstip. FC Utrecht strandt voor het tweede achtereenvolgende jaar in de halve finale van de beker.

Uitstekende prestatie

Trainer Robin Pronk was teleurgesteld: “Het is jammer als je er zo dicht bij bent en je voelt aan de kant dat je de overwinning niet over de streep kunt trekken. Afgezien van het laatste half uur hebben de spelers een uitstekende prestatie neergezet. Ze speelden dominant en zetten goed druk op de tegenstander. Het is zo zonde dat je al dat harde werken binnen vijf minuten teniet gedaan ziet worden. Een bekerfinale halen is toch iets speciaals. Het is een gemiste kans op een mooie seizoenafsluiting. Het is niet gelukt en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor.”